Vision Systems Oy osaksi Pinjaa liiketoimintakaupalla

3.4.2018 Uutiset

Liiketoimintakauppa:
Konenäön suomalaisen pioneerin Vision Systemsin liiketoiminta siirtyy Pinjalle

Teknologiayhtiö Pinja vahvistaa runkoaan ostamalla jyväskyläläisen konenäköratkaisuihin erikoistuneen Vision Systems Oy:n liiketoiminnan. Prosessiteollisuuden asiakkaille tämä tarkoittaa yhä kattavampaa kokonaispalvelua, jossa avaimet käteen -toimitukseen voi sisältyä mittaus- tai laadunvalvontaratkaisun ohella myös Industry 4.0 -osuutta etävalvonnan muodossa sekä esimerkiksi laitteiston toiminnallisuuden analysointia.

Yrityskauppa

Kari Pellinen (vas.) ja Kari Rahkola

Kaupassa Vision Systemsin tuoteportfolio ja koko henkilöstö siirtyvät Pinjalle muodostaen uuden konenäköön erikoistuneen liiketoimintayksikön.

– Näin laajaa kokonaispalvelua tarjoavia yrityksiä ei ole monia, joten uskomme, että tällä paketilla olemme entistäkin kiinnostavampi kumppani esimerkiksi paperiteollisuuden asiakkaille, Kari Pellinen sanoo.

Pellinen näkee konenäköratkaisujen hyödyntämisessä vielä paljon kasvumahdollisuuksia eri aloilla, kuten puunjalostus-, metalli- ja terästeollisuudessa – myös terveysteknologiassa.

– Hyötyjä on löydettävissä ylipäätään niissä paikoissa, joissa konenäön avulla voidaan havaita asioita, joita ihmissilmä ei voida nähdä, varsinkaan silloin, kun kohde liikkuu. Sen avulla voidaan esimerkiksi parantaa tuotantolaitteiden hyötysuhteita, hän sanoo.

Kauppa on jatkumo Pinjan panostuksissa teollisuuden integraatiopalveluihin. Yhtiö on ostanut viimeisen vuoden aikana useita toimintakonseptiaan vahvistavia yrityksiä. Vision Systemsin yli 30 vuotta sitten perustanut ja yhtiön omistava Kari Rahkola puolestaan pohti vaihtoehtoja yrityksensä tulevaisuuden suhteen.

– Mietin, missä liiketoimintamme voisi kasvaa ja osaava ja sitoutunut henkilöstömme saisi parhaat menestymisen mahdollisuudet myös jatkossa. Olen seurannut Pinjan vahvaa kehitystä ja hyvää johtamista jo pitkään ja luottamukseni tulevaisuuden suhteen on vankka. Isomman yrityksen näkyvyys ja jalansija markkinoilla tuo varmasti uusia mahdollisuuksia ja nostetta liiketoiminnallemme, Rahkola sanoo.

Rahkola uskoo, että puolin ja toisin tulee löytymään paljon merkittäviä hyötyjä, sellaisiakin, joita ei vielä nyt nähdä.

– Kun hyviä asioita laitetaan samaan pakettiin riittävästi, syntyy positiivinen kierre ja alkaa löytyä isompia kokonaisuuksia – hyvät asiat kertautuvat.

Lisätietoja

Kari Pellinen
+358 50 402 8470
kari.pellinen@pinja.com

Kari Rahkola
Toimitusjohtaja, Vision Systems Oy
+358 400 641 349
kari.rahkola@visionsystems.fi

 


Pinja on suomalainen, vuonna 1990 perustettu teollisuuden integraattori, tuotekehityksen teknologiakumppani sekä digitaalisen palveluliiketoiminnan erikoisosaaja. Pinjalla työskentelee yli 300 henkeä ja konsernin liikevaihto on yli 30 miljoona euroa. Pinjan asiakkaita ovat mm. Andritz, Bellmer, Cargotec, Chenming, Fortum, Evondos, Kone Elevators, Nokian Renkaat, Metso, Raute,  SCG Packaging, Stora Enso, Sjöfartsverket, UPM, Valtra, Visma ja Wärtsilä.

Vision Systems Oy on 1985 perustettu kansainvälisesti tunnettu optisen mittauksen ja konenäkötekniikan osaaja. Yhtiö kehittää ja valmistaa optisia antureita ja konenäkölaitteita sekä mittaus-, ohjaus- ja laadunvalvontaratkaisuja teollisuuden käyttöön. Monipuoliset tuotteet ja ratkaisut soveltuvat mm. paperi-, sellu-, metalli-, teräs-, rengas- ja elintarviketeollisuuden käyttöön. Toiminta suuntautuu kasvavassa määrin kansainvälisille markkinoille joko suoraan, jälleenmyyntiverkoston tai merkittävien konevalmistajien kautta. Yhtiön asiakaskunta muodostuu pääasiassa koti- ja ulkomaisista pörssiyhtiöistä.