Pinja toimittaa CMMIS-järjestelmän (Computerized Maintenance Management Information System) Puolustusvoimien Laivue 2020 -hankkeen moderneille Pohjanmaa-luokan korveteille. CMMIS-järjestelmä huolehtii siitä, että kunnossapito huomioidaan kattavasti kaikissa laivan toiminnoissa ja laitteiston käyttövarmuus pysyy vaaditulla tasolla. Uudet alukset ovat tärkeitä Suomen puolustukselle ja muodostavat tulevaisuudessa merellisen suorituskyvyn rungon. Alukset rakennetaan Rauma Marine Constructionsin telakalla Raumalla.

Vaativa käyttötarkoitus asettaa erityisiä edellytyksiä myös valitulle kunnossapitojärjestelmälle.

– Järjestelmä on avainroolissa laitteiston huollon ja toimintavarmuuden ylläpitämisessä. Siksi koemme, että tämä on merkittävä luottamuksenosoitus toimintaamme ja järjestelmäämme kohtaan. Olemme siitä luonnollisesti erittäin kiitollisia, Pinjan Sales Manager Eppu Kuusela toteaa.

Kuuselan mukaan aluksilla käyttöönotettava järjestelmä on monipuolinen ja sen toiminnallisuudet laajat. Vaikka Pinjan CMMS-järjestelmiä on käytössä laajasti logistiikkatoimialalla ja tuttu monissa merillä liikkuvissa aluksissa, on järjestelmätoimitus ensimmäinen puolustusvoimille.

Alusten rakentaminen aloitetaan vuonna 2022 ja Suomen Merivoimat ottaa ne käyttöön vuonna 2028.

Tutustu myös:

Novi by Pinja -kunnossapitojärjestelmä
Blogi: Miten kunnossapidon datasta jalostetaan lisäarvoa liiketoimintaan ja päätöksentekoon?
Blogi: Kunnossapidon mittarit tiedolla johtamisen välineenä