Veli-Matti Nurminen (vas.) ja Kalle Rasinmäki.

Pinja myy teollisuuden suunnittelupalveluihin erikoistuneen tytäryhtiön Pinja Industry Oy:n ja Pinjan Kiinan maayhtiön AFRYlle. Pinja keskittyy jatkossa ohjelmistoihin ja tiedolla johtamiseen liittyviin palveluihin. Pinja jatkaa vahvaa kasvua kansainvälisillä teollisuuden ohjelmistomarkkinoilla ja kotimaassa digitaalisen yhteiskunnan kehittämisessä.

Yrityskaupassa Pinjalta AFRYlle siirtyvät teollisuuden suunnittelupalvelut, automaatioliiketoiminta, konenäköratkaisut ja tuotannon testausjärjestelmäratkaisut. Kaupan jälkeen Pinja keskittyy teollisuuden ohjelmistoratkaisuihin, asiakaskohtaiseen ohjelmistokehitykseen, tiedolla johtamisen ratkaisuihin sekä näihin liittyviin konsultointipalveluihin.

– Pinja on nyt puhdas ohjelmistoyhtiö. Teollisuus kiihdyttää ohjelmistojen ja tuotantoon liittyvän data-analytiikan hyödyntämistä erityisesti Euroopassa. Kotimaassa digitaalisen yhteiskunnan kehittämiseen liittyvä kysyntä jatkuu vahvana. Näillä alueilla haluamme olla asiakkaiden suosittelema valinta ja alan johtava toimija, kertoo Pinjan toimitusjohtaja Veli-Matti Nurminen tehdystä yrityskaupasta.

– Kaupan myötä AFRYlle siirtyy Pinjalta merkittävää osaamista, joka tukee AFRYn kasvustrategian toteuttamista ja lujittaa asemaamme huippuluokan osaajana ja kumppanina asiakkaillemme. Digitalisaatio on yksi kasvumme ajureista, ja olemme innoissamme voidessamme vahvistaa teollisuudelle tarjottavia digitaalisia, automaatio- ja suunnitteluratkaisuja, sanoo Kalle Rasinmäki, AFRYn Suomen maajohtaja ja Suomen Prosessiteollisuus-divisioonan johtaja.

– AFRY on perinteikäs, osaava ja hyvämaineinen yritys, jolla on vankka jalansija teollisuuden luotettavana kumppanina. Olemme iloisia, että he jatkavat teollisuuden suunnittelu- ja automaatiopalveluissa asiakaskuntamme palvelemista, toteaa Veli-Matti Nurminen Pinjalta.

Pinja – voimakkaasti kasvava ja kansainvälistyvä ohjelmistoyhtiö

Pinja on kasvanut voimakkaasti viimeisten vuosien aikana. Pinjalla on yrityskaupan jälkeen töissä noin 400 IT-alan asiantuntijaa ja tarjoomassa yli kymmenen teollisuuden SaaS-ohjelmistoa. Pinjasta on kasvanut merkittävä toimija teollisuuden digitalisaation ja digitaalisen yhteiskunnan rakentajana. Pinja on markkina-alueensa johtava SaaS-ohjelmistoratkaisujen tarjoaja muun muassa metsäteollisuudessa, valmistavassa teollisuudessa, kiertotaloudessa, bioenergiatoimialalla ja katsastusliiketoiminnassa. Yhtiön kansainvälisen liiketoiminnan osuus kasvaa ja yhtiöllä on vahva jatkuvien palvelujen asiakaskanta.

Lisätietoja yrityskaupasta antavat:

Pinja

Veli-Matti Nurminen
CEO Pinja Group Oy
veli-matti.nurminen@pinja.com
+358 50 385 9911

AFRY

Kalle Rasinmäki
Suomen maajohtaja, Prosessiteollisuus-divisioonan Suomen johtaja
kalle.rasinmaki@afry.com
+358 40 566 4250


Pinja lyhyesti 

Pinja on kumppanisi digitalisaatioon ja tiedolla johtamiseen. Asiakkaamme ovat teollisuuden sekä digitaalisen yhteiskunnan toimijoita, jotka haluavat hyödyntää digitalisaatiota, ohjelmistoja, analytiikkaa ja uusia liiketoimintamalleja kilpailijoitaan nopeammin ja tehokkaammin. Olemme vastuullinen toimija. Tehostamalla asiakkaidemme toimintaa autamme heitä kestävämpään liiketoimintaan maailmassa, joka tarvitsee vastuullisia ratkaisuja nyt enemmän kuin koskaan. Pinja työllistää noin 400 IT-alan henkilöä, jotka palvelevat johtavia suomalaisia ja kansainvälisiä asiakkaita 30 maassa. Kasvamme voimakkaasti ja liikevaihtomme vuonna 2020 oli noin 50 miljoonaa euroa.

AFRY lyhyesti

AFRY on Euroopan johtavia suunnittelu- ja konsultointiyhtiöitä, joka edistää muutosta kohti kestävämpää yhteiskuntaa. Olemme 16 000 omistautunutta rakennetun ympäristön, teollisuus- ja energia-alojen sekä digitalisaation asiantuntijaa, jotka kehittävät kestäviä ratkaisuja tuleville sukupolville ympäri maailman.