Kuopioon aukeaa hakuun arviolta puolenkymmentä työpaikkaa

Teknologiakonserni Pinja on avannut uuden toimipisteen Kuopion Technopolikseen lokakuun alussa. Toimipisteessä aloittaa heti kolme työntekijää ja tavoitteena on vahvistaa Kuopion asemaa konsernin sisällä vuoden 2016 aikana. Tulevien kuukausien aikana Kuopioon aukeaa hakuun arviolta puolenkymmentä työpaikkaa.

– Olemme seuranneet Kuopion alueen kehittymistä mielenkiinnolla jo jonkin aikaa.  Alueella on paitsi vahvaa perinteistä teollisuutta niin myös mielenkiintoista uutta osaamista, kuten terveys- ja bioteknologian tutkimustoimintaa ja yrityksiä. Laajennamme Kuopioon, sillä haluamme toimia lähempänä asiakkaitamme ja laajentaa samalla osaamispohjaamme, toimitusjohtaja Olli Porkholm kertoo.

Kuopiossa palvelujen pääpaino on ensi vaiheessa asiakasyritysten liiketoiminnan digitalisaatioon liittyvissä palveluissa, kuten ketterissä ohjelmistokehityspalveluissa, ICT-palveluissa ja tukipalveluissa. Jatkossa on tarkoitus tarjota myös teollisuuden automaatio- ja muita kehittämispalveluja paikallisesti.

– Vahvimmat suomalaiset yritykset siirtävät melko nopeasti painopistettään laitevalmistuksesta palveluyhtiöiksi, jotta pärjätään kansainvälisessä kilpailussa. Tässä hetkessä laite-, ohjelmisto-, ja asiakaspalvelun yhdistäminen luo yrityksille ennennäkemättömiä mahdollisuuksia.  Yritysten palveluliiketoiminnan kehittämisessä tarvitaan erityisesti digitalisaatio-osaamista, jossa me voimme auttaa paikallisia yrityksiä, liiketoimintajohtaja Jarkko Kosonen sanoo.

Jarkko Kosonen ja Heikki-Jussi Niemi
Kuvassa Jarkko Kosonen ja Heikki-Jussi Niemi. Kuvaaja: Pirita Kapanen

Uuden toimipisteen palvelurepertuaari kattaa digitalisaatiopalvelut kokonaisuudessaan ohjelmistotuotannosta tukipalveluihin.

– Erikoisosaamistamme digitalisaatiossa on pilvipalveluiden tuottaminen. Osaamme kaiken sen, mitä vaaditaan, jotta asiakkaamme voivat muodostaa kuukausiveloitteisia palveluita omille asiakkailleen tai käyttää niitä itse suoraan pilvestä. Tässä vahvassa roolissa on nykyään myös erilaisten kuluttajakäyttöön suunniteltujen laitteiden ja vaikkapa teollisuusautomaatiolaitteiden yhdistäminen kokonaisratkaisuiksi, Kosonen kertoo.

Pinja toimii yhteensä kymmenellä paikkakunnalla Suomessa ja lisäksi Kiinassa. Pinja työllistää tällä hetkellä suoraan jo yli 220 henkilöä. Määrä on nopeassa kasvussa. Tänä vuonna 25-vuotisjuhlavuottaan viettävällä konsernilla on vahvaa osaamista yritysten liiketoiminnan digitalisaatiosta, automaatiosta ja suunnittelupalveluista.

– Pinja on jo kohtuu iso yritys ja toimii monilla paikkakunnilla. Meidän tulomme tuo varmasti positiivista virettä alueelle. On hienoa saada toimisto kotiseudulle ja odotan jo kovasti, että saan uusia työkavereita avoinna oleviin paikkoihimme. Uusi toimistomme sijaitsee Microkadulla Technopoliksessa hyvien kulkuyhteyksien päässä, Kuopion toimiston aluevastaava Masi Hast iloitsee.

Lue lisää

Rekrytointi

Lisätietoja

Janne Hakala-Ranta
+358 10 3472 711
janne.hakala-ranta@pinja.com

Jarkko Kosonen
+358 40 509 6560
jarkko.kosonen@pinja.com