Pharmia on kansainvälisesti kasvava ja kotimaamme johtava ravintolisien ja lääkinnällisten CE-merkittyjen tuotteiden valmistaja. Yli 25-vuotta alalla toiminut tuusulalainen perheyritys valitsi keväällä 2020 tuotannonsuunnittelun ja toimitusketjun optimointiin iPES by Pinja -järjestelmän.

– Halusimme Pharmiassa tehdä digiloikan. Kasvamme tällä hetkellä sekä kotimaassa että vientimarkkinassa, ja tarvitsimme avuksemme järjestelmän ja kumppanin, jotka tukevat työtämme optimaalisella tavalla, Pharmian toimitusjohtaja Janne Kostamo tiivistää.

Hanke käynnistyi olemassa olevien toimintatapojen ja järjestelmien yksityiskohtaisella läpikäynnillä ja arvioinnilla. Ennestään käytössä oli useita eri järjestelmiä, joiden välillä tieto ei kulkenut riittävän tehokkaasti. Asiantuntija-arvioiden ja pitkien neuvottelujen päätteeksi Pharmiassa päädyttiin vaihtamaan sekä ERP-järjestelmä että ottamaan sen rinnalle käyttöön iPES-järjestelmä tuotannonsuunnitteluun ja valmistuksenohjaukseen.

– Pinjassa meidät vakuutti sekä asiaosaaminen että järjestelmän monipuolisuus ja käytettävyys. iPes on kokonaisvaltainen työkalu tuotannonsuunnitteluun ja optimointiin ja sen avulla saamme koko tuotantomme sähköiseksi, eli pääsemme eroon kaikesta paperista.

Järjestelmätoimitus käynnistyi keväällä ja sen tuloksia odotellaankin jo innolla. Tuotekehityksen edelläkävijänä Pharmiassa tutkitaan ja kehitetään jatkuvasti uusia tuotteita ja tuotesovellutuksia.

– Koko digiloikan ja järjestelmähankkeen taustalla on ajatus, että muutosten myötä haluamme palvella asiakkaitamme jatkossa entistä joustavammin ja paremmin. Asiakkaillemme hanke näkyy mm. tehostuneena tuotantona ja lyhyempinä toimitusaikoina.

Ota yhteyttä asiantuntijoihimme ja kysy lisää palveluistamme!

Lue lisää

iPes- tuotannonsuunnittelu- ja valmistuksenohjausjärjestelmä
Tuotannonsuunnittelujärjestelmän ostajan opas
Tuotannon simulaatiopalvelut