Messuilla esitellään mm. tuotannon lattiatason tiedonkeruun digitalisointia operoiva Gema by Pinja.

Pinja esittelee Advanced Engineering 2019 -messuilla suuntaviivat sille, mitä tulevaisuuden älykäs tehdas pitää sisällään. Mukana on entistä laajempi palvelutarjonta: nykyaikaiset tuotantolaitosten digitalisaatioratkaisut sekä Omronin LD-mobiilirobotti uudistuneilla ominaisuuksilla.

Robottiin on integroitu tuotannon lattiatason tiedonkeruun digitalisointia operoiva Gema by Pinja sekä ennakoivan kunnossapidon tarpeisiin vastaava Novi by Pinja. Messuvieraat pääsevät itse testaamaan ja ohjaamaan robottia tabletilla. Ratkaisut ovat osa Operational Excellence -konseptia, jonka painopiste on visuaalisessa tuotannon päivittäisjohtamisessa.

– Tiedon digitalisointi on päivittäisjohtamisen perusta. Erinomaisen johtamisen avaintekijöitä ovat luotettavan ja reaaliaikaisen tiedon kerääminen tuotannosta, moderni kunnossapidon hallinta sekä ymmärrystä lisäävä tiedon visualisointi, kertoo myyntipäällikkö Juho Arkkola.

– Laadukas tieto toimii näin strategisen päätöksenteon perustana. Faktoihin perustuvalla ennakoinnilla tuotannon ja kunnossapidon tehokkuutta voidaan nostaa kymmeniä prosentteja, Arkkola summaa. Omronin LD-mobiilirobotti on mukana uudistuneilla ominaisuuksilla.Tulevaisuuden älykkäälle tehtaalle Pinja tuottaa digitaalisia ratkaisuja, joiden avulla asiakkaat voivat johtaa ihmisten huippusuoritusta toimitusketjun hallinnassa, tuotannon päivittäisjohtamisessa, kunnossapidossa, työturvallisuudessa ja tiedolla johtamisessa.

– Asiakkaiden tuotekehitys sekä tuotannon laatu ja tehokkuus saadaan kilpailukykyisemmiksi mittaus- ja laadunvarmistusjärjestelmillä, konenäöllä, röntgenteknologialla ja tuotantodatan keräyksellä antureista pilvipalveluihin, Pinjalta kerrotaan.

Mobiilirobotti ilmentää käytännössä Pinjan koko konsernin osaamista teollisuuden digitaalisissa ratkaisuissa.

– Mobiilirobotti on ollut meillä nyt jo muutamilla messuilla mukana. Tällä kertaa mobiilirobottidemoa laajennettiin integroimalla se uusien rajapintojen kautta Gema- ja Novi-järjestelmiin. Demo esittelee kattavasti Pinjan palveluita ja kuinka siihen on mahdollista tuoda uusia ominaisuuksia, Pinjalta sanotaan.

Vastaavat itsenäisesti toimivat robotit ovat tulevaisuudessa todellinen kilpailutekijä valmistavan teollisuuden tuotannon tehostamisessa ja digitalisoinnissa.

– Robotti voi esimerkiksi siirtää tylsistymättä ja väsymättä kokoonpanon osia paikasta toiseen tai ottaa näytteitä steriilissä ympäristössä, jonne ihmisillä ei ole pääsyä. Työnkierto nopeutuu ja henkilöstö voi keskittyä luovempiin ja tuottavampiin töihin, Pinjalta todetaan ja toivotetaan kävijät tervetulleiksi:

– Pinja on teollisuuden uudistaja ja digitalisaation kumppani. Tervetuloa tutustumaan älykkääseen tehtaaseemme! Edistyksellisten teollisten ratkaisujen messutapahtuma valmistavan teollisuuden tarpeisiin

Tampereen Messu- ja Urheilukeskus,
osasto 608 Ke 20.3. klo 9–17
To 21.3. klo 9–16

Lue lisää

Rekisteröidy kävijäksi ennakkoon