Kesälukemista Pinjalta – alkuvuoden suosituimmat aiheet

6.7.2020 Uutiset

Pinja toivottaa asiakkailleen ja yhteistyökumppaneilleen hyvää kesää.

Vielä sydäntalvella teimme työtä kahdeksalla eri yritysnimellä, mutta maaliskuinen brändiuudistus paketoi osaamisemme yhden nimen alle. Me olemme Pinja, ja nyt paketoimme teille kesälukemisiksi alkuvuoden suosituimmat aiheemme. 

Digitaalinen kaksonen kiinnostaa tuotantojohtoa

Digitaalinen kaksonen on noussut varsinaiseksi muotitermiksi viime vuosina. Eikä suotta: digitaalisen kaksosen avulla voidaan testata esimerkiksi erilaisia muutoksia ja tuotantovaihtoehtoja. Näin vältytään yllätyksiltä siinä vaiheessa, kun uudistuksia aletaan tehdä oikealla tuotantolinjalla. 

Pinjan Lean-konsultti Aku Mäkimattilan blogikirjoituksessa Digitaalinen kaksonen antaa turvaa poikkeusolosuhteissa avataan termiä digitaalinen kaksonen. Kirjoituksessa syvennytään siihen, kuinka yrityksen tuotantoa voidaan digitaalisesti simuloida ja mitkä ovat toiminnan hyödyt teollisessa tuotannossa.

Lääkinnälliset laitteet ja MDR kiinnostavat

Lääkinnällisiin laitteisiin liittyvät uudistukset ja ohjelmistosuunnittelu ovat ajankohtaisia aiheita. Muuttuvat määräykset ja standardit sekä terveydenhuollossa käytettävien laitteiden ja järjestelmien kasvava merkitys ovat tehneet ohjelmistojen kehittämisestä hyvin haasteellista. Lääkintälaiteasetus, eli MDR, oli asiantuntijaoppaan ja laatupäällikkö Juha Sippolan aloittaman moniosaisen blogikirjoitusten sarjan aiheena.

MDR:n myötä lääkinnällisten laitteiden valmistajien vastuut laajenevat merkittävästi ja yhä useamman lääkinnällisen laitteen ohjelmiston riskiluokitus kasvaa. Näin laitteista ja järjestelmistä tulee entistä turvallisempia.

Inhimillisen näkökulman aiheeseen tarjosi Evondos-kehittäjä Minna Lehtomäki, joka kertoi koodaustyöstään blogikirjoituksessaan Koodaamista, joka pelastaa henkiä. Lääkerobottia kehittänyt Lehtomäki kirjoitti, kuinka lääkejakelun automatisointi parantaa turvallisuutta, kun inhimilliset virheet karsiutuvat pois.

Uudistamme teollisuutta vastuullisesti

Alkuvuoden aikana julkaistujen oppaiden otsikot, kuten Tuotannonsuunnittelujärjestelmän ostajan opas, Konenäön soveltaminen teollisuudessa, Virtauslaskenta auttaa teollisuuden ratkaisuissa ja Tuotannon IT-ympäristön riskienhallinta teollisuudessa kuvastavat Pinjan monipuolisuutta teollisuuden uudistajana. Oppaista löytyy konkreettisia ratkaisuja erilaisiin tuotannon kehittämiseen ja kokonaan uuden suunnittelemiseen liittyviin kipupisteisiin.

Paitsi maalla, toimimme myös merellä. Laivaliikenteen kasvihuonepäästöjen vähentäminen antoi aiheen blogikirjoitukselle Hybridiratkaisuilla vähäpäästöisempää ja älykkäämpää merenkulkua. Kehittämämme ratkaisut auttavat muun muassa Aranda-tutkimusalusta toimimaan tehokkaammin ja samalla ympäristöystävällisemmin.

Tuotekehityksemme vastaa paitsi yritysten, myös yhteiskunnan muuttuviin vaatimuksiin ja tarpeisiin. Kerroimme EU:n kestävyysdirektiivin asettamista vaatimuksista ja uudesta kestävyysraportointityökalustamme oppaassa Kestävyysraportointi energia- ja kiertotalousalalla. Samasta aihepiiristä kertoi asiantuntijamme Annimari Lehtomäki blogikirjoituksessaan Sähköinen siirtoasiakirja vastaa uuden jätelain vaatimuksiin. Tämä blogijuttu antaa tarpeellista tietoa erityisesti kiertotalouden kuljetusten parissa toimiville.

Hyvää kesää! 

Pinja