Pinjan yhteistyö Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kanssa on käynnistynyt tehokkaasti. Toukokuussa alkaneen työn hedelmiä hyödynnetään jo pandemiaraportoinnissa.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) tiedolla johtamisen ja tietovarastoinnin hanke on käynnistynyt suunnitelmien mukaan. Pinja aloitti työn toukokuussa ja ensimmäisiä tuloksia hyödynnetään jo sairaanhoitopiirin arjessa.

Pinja kehittää HUS:n käytössä olevaa johdon raportoinnin mahdollistavaa tietovarastointijärjestelmää. Hanke on laajuudeltaan merkittävä: HUS:lla on noin 27 000 työntekijää ja organisaation tietovarasto on Pohjoismaiden suurimpia.

Hankkeen ennakoitu arvo on neljälle vuodelle laskettuna yhteensä 8,4 miljoonaa euroa. Kokonaisuudesta Power BI -kehittämisen osuus on 2,4 miljoonaa euroa ja tietovarastoinnin osuus 6 miljoonaa euroa. Toistaiseksi voimassa olevat sopimukset kattavat järjestelmien jatkuvan kehittämisen, tuen ja ylläpidon.

– Työmme tuloksia käytetään jo muun muassa pandemiaraportoinnissa. Datan hyödyntämisessä päästään uudelle tasolle, kun sen laadusta ja eheydestä pidetään huolta automatisoiduilla työkaluilla. Raportit vaikuttavat merkittäviin päätöksiin, joten tietojen luotettavuus ja tarkkuus on ehdottoman tärkeää, kuvailee Pinjan digital business -liiketoiminta-alueella tyskentelevä business manager Petteri Väisänen.

Väisäsen mukaan työskentely HUS:n kanssa on käynnistynyt erinomaisesti, koska kumppanilla on vahva ymmärrys tiedolla johtamisen hyödyntämisestä ja avoimuutta toiminnan kehittämiseen.

Tällä hetkellä työtä tekee noin kymmenen hengen tiimi Pinjalta. He toteuttavat Azure-pilvialustalle modernin, automatisoidun tietovaraston hyödyntäen WhereScape- ja Ellie-ratkaisuja.

Lue lisää

BI-järjestelmä avaa ovet tiedolla johtamiseen
Business Intelligence 
Pinjan avoimet työpaikat