Tuotannon häiriötilanteet kuriin nopealla viestinnällä

Nopea reagointi lyhentää tuotannon odotusaikaa jopa 20%

Vaihtelut ja poikkeamat tuotannossa kuuluvat jokaisen tuotantolaitoksen arkeen. Häiriötilanteet haastavat yrityksen tavoitteet tuotteiden laadun, määrän ja toimitusajan suhteen. 

Häiriön ilmetessä nopea kommunikointi lyhentää merkittävästi tuotannon odotusaikaa. Poikkeustilanteiden varalle tarvitaankin menetelmä, joka tuo selkeän prosessin tuotannon häiriötilanteiden sekä avunpyyntöjen käsittelyyn.

Tuotannon häiriötilanteiden tyypillisiä piirteitä: 

1

Odotusajat ovat pitkiä ja vaikuttavat koko tuotantoon
2

Ongelmanratkaisuprosessin toimintamalli on epäselvä eivätkä roolit ja vastuut ole selvillä
3

Tuotannon avunpyyntöjen hallinta on sekavaa ja aikaa vievää eikä avunpyynnöistä kerry dataa mitattavaan muotoon

Tavoitteena lyhyempi läpimenoaika?

Läpimenoaikaa lyhentämällä parannetaan yrityksen tuottavuutta, kilpailukykyä sekä asiakastyytyväisyyttä. Lyhyempi läpimenoaika tuo tekemiseen ketteryyttä sekä mahdollistaa nopeamman reagoinnin toimintaympäristössä tapahtuviin muutoksiin.

Oikea apu oikeaan aikaan

Kun ongelmanratkaisuprosessi on määritelty riittävällä tasolla, voidaan tukipyynnöt kohdistaa suoraan oikeille henkilöille. Menettely selkeyttää toimintamallia sekä tuo aika- ja kustannussäästöjä.

Raportoinnilla käsiksi ongelmien juurisyihin

Häiriöiden syitä tarkkailemalla havaitaan tuotannon pullonkauloja. Kun tuotannon pysäytykset summataan järjestelmällisesti tietokantaan, on niiden perimmäisiin syihin mahdollista pureutua systemaattisesti.

Parantunut toimitusvarmuus

Häiriötilanteita tunnistamalla voidaan tuotannossa ilmeneviä yllätyksiä vähentää ja päästä näin entistä parempaan toimitusvarmuuteen.

Lue lisää blogista: Andon-menetelmä parantaa tuottavuutta - mutta miten?

Asiantuntijamme ovat sinua varten

Kuinka voimme auttaa juuri sinua tuotannon häiriötilanteiden hallinnassa? Pinjan kokeneet tuotannon asiantuntijat auttavat sinua saavuttamaan paremman toimitusvarmuuden.

Varaa maksuton 15 min sparrausaika asiantuntijamme kanssa ja otamme sinuun yhteyttä! Ajanvaraus ei sido sinua mihinkään. Varaa aika lähettämällä meille sähköpostiosoitteesi, niin olemme yhteydessä sinuun.

Autamme tuotannon häiriötilanteiden hallinnassa mm. seuraavilla toimialoilla:

Metalliteollisuus

Elintarviketeollisuus

Puunjalostus- ja rakennusteollisuus

Kokoonpaneva teollisuus

Lääke-, pakkaus ja muut teollisuuden alat

Ratkaisumme: Andon on valmis ja helppokäyttöinen järjestelmä tuotannon avunpyyntöjen hallintaan

Andon by Pinja toimii apuna tuottavuuden kokonaisvaltaisessa kehittämisessä. Se on valmis ja helppokäyttöinen järjestelmä tuotannon avunpyyntöjen hallintaan. Lisäksi järjestelmä tuo selkeän prosessin tuotannon häiriötilanteiden sekä avunpyyntöjen käsittelyyn ja auttaa saavuttamaan paremman toimitusvarmuuden.

Järjestelmän tavoitteena on käynnistää ongelmanratkaisuprosessi mahdollisimman pikaisesti sekä nostaa esiin tuotannossa ilmenevien ongelmien juurisyitä.

Tutustu Andonin ominaisuuksiin
andon by pinja

Andon – järjestelmän edut:

 • Lisää avoimuutta
 • Lisää tuottavuutta
 • Lisää joustavuutta
 • Vähemmän seisokkeja
 • Kustannus- ja aikasäästöjä

Andon – järjestelmän toiminnallisuudet:

 • Tekstiviestihälytys
  Andon-hälytys voi saapua tekstiviestillä tarvittavalle henkilölle.
 • Sähköpostihälytys
  Andon-hälytys voi saapua sähköpostilla tarvittavalle henkilölle.
 • Alert-TV
  Audiovisuaalinen hälytys infonäytöllä kertoo millä työpisteellä apua kaivataan.
 • Raportointi
  Raportointi kertoo kuinka pitkä tukiorganisaation vasteaika keskimääräisesti on ollut, kauanko korjaus on kestänyt sekä kuinka monta kertaa apua on pyydetty yksittäisellä linjalla, koneella tai työpisteellä.

Selkeä toimintaprosessi

Järjestelmä tuo selkeän prosessin tuotannon häiriötilanteiden sekä avunpyyntöjen käsittelyyn ja auttaa saavuttamaan paremman toimitusvarmuuden.

Tiedon visuaalisuus johtaminen tukena

Järjestelmä tekee tuotannon avunpyyntöihin liittyvästä datasta näkyvää ja mitattavaa. Tiedon kerääminen tukee päätöksentekoa tuotannon sujuvuuden kehittämisessä. Tiedon visuaalinen jakaminen tehdasympäristössä lisää vuorovaikutusta ja tehostaa tiedonkulkua.

Visuaalinen ja selkeä käyttöliittymä

Avunpyynnön tekeminen on operaattorille helppoa ja nopeaa. Myös tukiorganisaation kuormitus vähenee, kun avunpyyntö kohdistuu taholle, joka pystyy reagoimaan tilanteeseen ja aloittamaan ongelmanratkaisun.

Lataa haluamasi materiaalit

Asiakkaidemme kokemuksia Andon-järjestelmästä

Wärtsilä

”Käytännössä jokaisessa kokoonpanosolussa on häiriönappi, jonka painaminen laukaisee jatkotoimet. Hälytys lähtee tekstiviestinä kolmelle taholle: valmistukseen, logistiikkaan ja laadunvarmistukseen.” Kun häiriön lisäksi on selvinnyt keino sen välttämiseksi vastaisuudessa, asia kirjataan tietokoneella järjestelmään.

– Mikko Ketonen, kehityspäällikkö

BRP

Työpisteiden työntekijöillä on käytössään Andon-kaukosäätimiä. Kaukosäädin lähettää signaalin Andon-järjestelmään, joka aktivoi hälytyksen infonäytöille eri puolille tuotantoa. Andon-järjestelmän raportteja hyödynnetään säännöllisesti kehityskohteiden tunnistamiseen. Raporteista voidaan hakea esimerkiksi häiriöajat tiimeittäin ja syykoodeittain.

Vaisala

”Halusimme ymmärtää paremmin, miksi operaattoriemme työ keskeytyy tai he eivät voi tehdä sitä kerralla loppuun. Uskomme vahvasti, että häiriötekijöiden näkyväksi tekeminen lyhentää niihin käytettyä aikaa sekä auttaa puuttumaan ongelmien todellisiin syihin entistä tehokkaammin.”

– Arto Puukko, Operations Development Manager