Tulevaisuuden kasvu syntyy ekosysteemeissä

6.6.2019 Pinja Blogi
MPD 1

Kansainvälistä kuhinaa sisältänyt, loppuunmyyty 900 kutsuvieraan tilaisuus oli valmistavan teollisuuden päättäjien, huippututkijoiden ja asiantuntijoiden oma kohtaamispaikka.

Globalisaatio ja teollisuuden digitalisaatio ekosysteemitaloudessa olivat Manufacturing Performance Day -tilaisuuden avaus- ja keynote-puheenvuorojen teemana keskiviikkona Tampereen Tähtiareenalla. Kansainvälistä kuhinaa sisältänyt, loppuunmyyty 900 kutsuvieraan tilaisuus oli valmistavan teollisuuden päättäjien, huippututkijoiden ja asiantuntijoiden oma kohtaamispaikka. Ja puitteiltaan kuin Nordic Business Forum pienoiskoossa.

Ekosysteemien, aiemmalta nimeltään klustereiden hyödyntäminen, on yhteinen nimittäjä globaalisti menestyville yrityksille. “Verkostoituvat ja osaamistaan jakavat yritykset, eli toimivat ekosysteemit ja innovointi ovat elintärkeitä koko Euroopalle”, totesi avauspuheessaan Ilona Lundström, työ- ja elinkeinoministeriöstä.

Lundstörmin puhetta seurasi Simon-Kucher & Partnersilta professori Hermann Simonsin keynote, jonka tärkeimmät viestit kuulijoille kiteytyivät kahteen pointtiin: menestyäkseen globaalisti, ekosysteemien muodostaminen ei voi rajoittua vain oman maan rajojen sisäpuolelle ja avoimuus yhteistä innovointia kohtaan on lisäännyttävä myös ekosysteemien sisällä.

Pinjan asiantuntijat saivat omalla osastollaan vastata kysymyksiin tuotantolaitosten modernisointihankkeista, digitalisaatiosta ja keinoista säilyttää tuotannon kilpailukyky myös tulevaisuudessa.

Tilaisuuden kumppanin roolissa Pinjan asiantuntijat saivat omalla osastollaan vastata kutsuvieraiden käytännönläheisiin kysymyksiin tuotantolaitosten modernisointihankkeista, digitalisaatiosta ja keinoista säilyttää tuotannon kilpailukyky myös tulevaisuudessa. Saimme kertoa ratkaisuistamme monien päällimmäiseen kysymykseen: mistä osaajia tuotekehitykseen ja uusien digiratkaisujen kehittämiseen?

MPD 2

Pinja on tapahtumassa mukana kumppanin roolissa.

Valmistavan teollisuuden organisaatiot tarvitsevat rohkeutta uudistumiseen ja uusien teknologioiden käyttöönottoa sekä hyödyntämistä. Näiden toteuttaminen ja johtaminen vaatii pitkäjänteistä näkemyksellisyyttä, uutta ajattelua sekä teollisuuden digitalisaatioon erikoistunutta osaamista.

Seminaarin puheenvuoroissa korostui ekosysteemien voima ja mahdollisuus muutoksessa. Menestyäkseen kaikkea ei tarvitse, eikä kannata tehdä itse. Kumppanoitumalla ja verkostoitumalla eri asiantuntijaorganisaatioiden kanssa yrityksillä on paremmat mahdollisuudet hyötyä digitalisaatiosta ja johtaa tuotantolaitostaan alati muuttuvassa toimintaympäristössä.

Lue lisää

Millainen on tulevaisuuden älykäs tehdas?
Pinja edelläkävijänä kiertotalouden digitalisoinnissa ja automatisoinnissa
Pinja rakensi messuille älykkään tehtaan, jossa viisastelee robotti

Seija Hyppönen

Kirjoittaja Seija Hyppönen

Työskentelen Pinjalla markkinointiviestinnän tehtävissä. Tärkein tehtäväni on tuottaa digitaalisiin kanaviimme sisältöä, joka ilahduttaa, auttaa ja inspiroi niin nykyisiä kuin tulevia asiakkaitamme. Vapaa-ajalla seuraan politiikkaa ja liikun luonnossa.