Laneil eka, laneil vika

22.3.2019 Pinja Blogi

Jokavuotuiset Pinja Lanit pärähtivät jälleen viime perjantaina käyntiin Jyväskylässä omien koneiden kasaamisella. Lanit ovat yhteiset koko henkilöstölle, ja tänäkin vuonna saatiin pelaajia niin paikan päälle Tampereelta kuin etänäkin. Jos lanit eivät ole vielä tuttu juttu, kannattaa vilkaista aiemmin kirjoitettua postausta, jossa on käyty vähän taustaakin läpi.

Laneilla oli tällä kertaa suosituimpien ryhmäpelien joukossa apex (Apex Legends), kynäri (Counter-Strike: Global Offensive) ja FoF (Fistful of Frags). Yksittäin pelatuista peleistä suosituimmaksi nousi PoE eli Path of Exile, jossa pyritään kehittämään hahmoa mahdollisimman nopeasti voimakkaaksi ja tuhoamaan muut vastustajat.

Apex Legends oli tällä kertaa suosituimpien ryhmäpelien joukossa.

Kynäripelejä pelailtiin 10-henkisellä ryhmällä, omalla palvelimella. Muutamista ei prime -tilillisistä, kilpailullisista peleistä napattiin pari häviötä ja voittoa. Viime laneilla uutuuden paikan vei pubga (Player Unknown’s Battlegrounds), mutta näillä laneilla sen syrjäytti Apex.

Apex on first-person view -peli, jossa 3-henkisen tiimin jäsenillä on jokaisella omat persoonansa ja vahvuutensa. Pelissä hypätään lentokoneesta laskuvarjoilla saarelle, jossa joukkue pelaa noin 60:tä muuta pelaajaa vastaan. Se tiimi, joka saa kerättyä parhaimmat aseet ja suojat, ja on viimeisenä hengissä, voittaa pelin. Apex on saatavilla ilmaiseksi PC:n lisäksi pleikkarille ja xboxille.

Overwatch

Myös Overwatch, ensimmäisen persoonan ammuntapeli, löytyi pelilistalta.

Mitä uutta VR-peleissä oli tällä kertaa?

Viime kerroilla tutuksi tulleet Virtual Reality eli VR-pelit olivat mukana näilläkin laneilla. Aiemmilla kerroilla pelit ovat olleet hieman yksinkertaisempia, VR:ään ensikosketusta antavia pelejä, mutta nyt mukana olivat myös moninpelit muita vastaan.

Pavlov VR -moninpelissä räiskittiin pulttilukkokiväärillä, jossa oli omat haasteensa: jos et pitänyt aseesta ohjaimilla oikein kiinni, lensi se helposti pois kiväärin potkuvoiman vuoksi. Pelissä ei sikäli tarvinnut jäädä asiaa harmittelemaan, sillä synnyit peliin aina uudelleen. Pelissä oli myös muita pelimuotoja sekä aseita, ja ilmeeltään se muistutti paljon kynäriä.

VR

Pavlov VR -moninpeli muistutti paljon ilmeeltään kynäriä.

Beat Saber

Beat Saber sai hyvän hien päälle. Kuva: Steam

Toinen, paljon laneilla pelattu VR-peli, oli Beat Saber. Pelissä tuli musiikin tahdissa nuolellisia kuutioita, joita piti rikkoa huitaisemalla nuolen osoittamaan suuntaan. Laatikot piti lisäksi hävittää oikean värisellä ohjaimella. Jos virheitä tuli liikaa, peli loppui, mutta aina pääsi yrittämään uudelleen. Beat Saber on loistava peli illanvietossa ja sitä pelatessa saa nopeasti hien pintaan – onneksi toimistosauna oli jälleen lämpimänä.

Nykyisin ammattitason E-pelaajat eli videopelejä työkseen pelaavat käyttävät pöytäkonetta, näppäimistöä ja hiirtä, mutta tulevatko seurattavat miljoonapalkinnon turnaukset tulevaisuudessa pelattavaksi VR:nä? Mielenkiintoista nähdä, mihin pelimaailma kehittyy, mutta yksi asia on varma: pelit ovat täällä pysyäkseen, kuten myös Pinja Lanit. 😉

Pölyjen lennätystä dronella

Drone

Dronella saatiin kuvattua mahtavan näköistä videokuvaa Lutakon Blomstedista.

Laneilla päästiin kokeilemaan pelien lisäksi hieman erilaista teknologiaa, kun Antti toi mukanaan dronen. Sillä saatiin kuvattua mahtavan näköistä videokuvaa Lutakon Blomstedista, jossa on edelleen 1900-luvun alusta olevat alkuperäiset kattoparrut. Dronen ilmavirta oli tosin niin voimakas, että samalla saatiin vuosien pölypallotkin parrujen päältä tiputettua alas.

Dronejen hinnat ovat laskeneet nopeasti viime vuosina kuluttajaystävällisille tasoille noin tuhannen euron luokkaan. Toimistolla lennätetyssä DJI:n valmistamassa Mavic Pro:ssa oli sisäänrakennettu kamera, jolla saatiin HD-tasoista videokuvaa. Sen lentoaika on noin 20 minuuttia ja sitä pystyy ohjaamaan etänä jopa 4 kilometristä. Nykydronet pysyvät hyvin ilmassa paikoillaan, mutta tuuli tai voimakas ilmastointi saa ne välillä heittelemään muutamia metrejä.

Lanit siis sujuivat jälleen vauhdikkaaseen malliin. Katsotaan, mitä uutta ensi vuonna keksitään ja toivottavasti saadaan taas remmiin entistä enemmän pelaajia! 🙂

Kapanen

Kirjoittaja Kapanen

Teen töitä Pinjalla teknisen markkinoinnin ja koodauksen parissa. Kilpailuhenkisyys näkyy niin peleissä kuin rentomielisesti töissäkin. Urheilulajeista säbä lähellä sydäntä.