“Pinjan kunnossapitojärjestelmä lisäsi vesiosuuskuntien tyytyväisyyttä”

VOK Huoltopalvelut Oy tarjoaa ammattimaista vesihuoltopalvelua vesiosuuskunnille ja muille vesilaitoksille Vettä ja Elämää -palvelukokonaisuutena. Palvelukokonaisuus sisältää kaikki ammattimaiseen vesihuoltoon liittyvät tehtävät hallinnosta huoltoon. Vettä ja Elämää -elinkaaripalvelu sisältää huollon ja kunnossapidon tehtävät määräaikaishuolloista kiireellisiin toimenpiteisiin.

Yhtiössä otettiin digiloikka tänä vuonna, kun VOK Huoltopalvelut otti käyttöönsä Pinja kunnossapitojärjestelmän. Yrityksen perustamisvuodesta 2008 lähtien kulkenut ajatus toiminnan digitalisoimisesta on edennyt vaiheittain sähköisistä verkkokartoista ja jaetusta verkkolevystä kunnossapidon pilvipalveluun.

Karttanäkymä ohjaa nopeasti huoltokohteisiin

Pinja lisäsi järjestelmään karttanäkymän, joka näyttää vedenjakelun runkoverkon ja käyttöpaikat. Karttanäkymä helpottaa arjen työtä, kun asentajat voivat siirtyä paikantamaan huoltoa vaativat kohteet suoraan kunnossapitojärjestelmän avulla. Toimenpiteiden jälkeen he dokumentoivat tekemänsä työt kommentein ja valokuvin, mikä varmistaa huoltohistorian aukottoman tallentumisen.

– Kentällä liikkuva huoltohenkilökunta on ottanut Pinjan kunnossapitojärjestelmän hyvin vastaan. Heti ensimmäisestä päivästä lähtien työntekijät ovat lisänneet valokuvia huoltokohteista ja dokumentointi on lähtenyt hienosti käyntiin, kehuu toimitusjohtaja Marja-Liisa Suuronen.

Kunnossapitojärjestelmä on keskeisessä roolissa työtehtävien jakamisessa, suorittamisessa ja seuraamisessa VOK Huoltopalveluiden arjessa. Järjestelmä on tehostanut toimintaa, kun kaikki kertyneet tiedot vesiverkoston kunnosta sekä huoltotöistä on pystytty tallentamaan välittömästi mobiililaitteella pilvipalveluun.

Tällä hetkellä meneillään olevassa vesiverkoston kartoituksessa hyödynnetään kunnossapitojärjestelmässä olevaa mahdollisuutta omien tunnisteiden luomiseen, mikä lisää järjestelmän käyttömahdollisuuksia erityyppisten projektien hallinnassa.

– Huoltohistoria on aina ajantasainen ja reaaliaikaisesti myös asiakkaiden seurattavissa. Tämä puolestaan lisää asiakkaiden tyytyväisyyttä, toiminnan avoimuutta ja on jo helpottanut entisestään yhteistyötä vesiosuuskuntien kanssa, summaa Suuronen kunnossapitojärjestelmän tuomia hyötyjä.

Kentällä liikkuva huoltohenkilökunta on ottanut Pinjan kunnossapitojärjestelmän hyvin vastaan. Heti ensimmäisestä päivästä lähtien työntekijät ovat lisänneet valokuvia huoltokohteista ja dokumentointi on lähtenyt hienosti käyntiin.

Marja-Liisa Suuronen, Toimitusjohtaja,
VOK Huoltopalvelut

Lue lisää

Keminmaan Energia -menestystarina

Lisätietoja

Sari Suominen
+358 40 842 2809
sari.suominen@pinja.com