Urjalan Makeistukku – Netin Makein Kauppa

Vuonna 1991 perustettu Urjalan Makeistukku on Suomen legendaarisin karkkikauppa. Perustamishetken ajatus – tarjota kaikille makeiset tukkuhintaan, ohjaa edelleen yrityksen toimintaa. Edulliset hinnat ja nopeat toimitukset houkuttelevat Urjalan Makeistukun verkkokauppaan ja kivijalkamyymälään vuosittain yhä enemmän kävijöitä. Tänä päivänä Urjalan Makeistukun verkkokauppa on Suomen suurin makeisten nettikauppa ja yli puolet yrityksen liikevaihdosta virtaa verkon kautta. Makeisten lisäksi verkkokaupan hyllyiltä löytyy myös mausteita, luontaistuotteita, urheiluravinteita ja superfoodeja.

Haaste: Verkkokaupan skaalautuvuus ja toimituksien tehostaminen

Urjalan Makeistukun verkkokauppa avattiin vuonna 2013 ja yritys on kasvanut räjähdysmäisesti viimeisten vuosien ajan. Verkkokaupan kasvun myötä tilausmäärien moninkertaistuminen aiheutti haasteita toimitusketjussa ja yrityksen toimituskyky alkoi olla äärimmillään.

Tilausten käsittelyyn ja toiminnanohjaukseen kaivattiin lisää tehokkuutta. Vanhat järjestelmät alkoivat olla tiensä päässä, eivätkä ne enää taipuneet kasvun synnyttämiin kehitystarpeisiin. Siksi tavoitteena olikin uudistaa verkkokauppa-alusta ja löytää järjestelmäratkaisu, jonka avulla toimitusketjua aina tilauksesta varastonhallintaan voitaisiin hallita sujuvammin.

Kilpailevia järjestelmiä oli tarjolla vaikka kuinka paljon, mutta Pinjan osalta siinä kohtasi riittävän moni asia. Totesimme, että he ovat meille sopivan kokoinen kumppani ja pystyvät tarjoamaan meille sopivat tuotteet kaikki samalta luukulta.

Lue yhteistyöstä lyhyesti

Ratkaisu: Toiminnanohjausjärjestelmä kaupan alan tarpeisiin ja uudistettu verkkokauppa

Yhteistyö Pinjan kanssa käynnistyi vuonna 2017, kun ratkaisuksi valikoitui Magento 2 -verkkokauppajärjestelmä ja Pinjan kaupan alan tarpeisiin suunniteltu toiminannohjausjärjestelmä, Digital Commerce ERP by Pinja. Kumppanin valinnassa vaakakupissa painoi järjestelmiäkin enemmän kumppanin koko ja hyvin kolahtavat kemiat. 

– Kilpailevia järjestelmiä oli tarjolla vaikka kuinka paljon, mutta Pinjan osalta siinä kohtasi riittävän moni asia. Totesimme, että he ovat meille sopivan kokoinen kumppani ja pystyvät tarjoamaan meille sopivat tuotteet kaikki samalta luukulta. Näin varmistuimme siitä, että järjestelmät pelaavat takuuvarmasti yhteen, taustoittaa Urjalan Makeistukun IT Manager Tero Mattila.

Skaalautuvuutta ja kasvun mahdollisuuksia

Digital Commerce -toiminnanohjausjärjestelmän käyttöönoton myötä toimitusketjun automaatioastetta on saatu nostettua ja toimitukset hoituvat nykyään entistäkin tehokkaammin.

– Resursseihimme nähden pystymme toimittamaan todella paljon, eli järjestelmistä on saatu merkittävää hyötyä. Nykyään kehitämme alustoja jo tulevaisuutta silmällä pitäen, jotta meillä on hyvät valmiudet kasvuun jatkossakin, kertoo Mattila. 

Järjestelmät tukevat ketterästi uusia aluevaltauksia ja esimerkiksi kansainvälisille markkinoille laajentaminen on onnistunut sujuvasti. Toiminnanohjausjärjestelmän kassamoduuli on mahdollistanut myös lisämyyntipisteiden, eli esimerkiksi pop-up:ien, avaamisen matalalla kynnyksellä.

– Lisäkassan käyttöönotto oli suhteellisen helppoa ja siitä on meille selvää hyötyä, että pihan pop-up myymälässä on oma kassatiski, joka nivoutuu olemassaolevaan kokonaisuuteen näin hyvin, kertoo Mattila.

Toimiva kommunikaatio ja ratkaisukeskeinen asenne yhteistyön kulmakivinä

Yhteistyövuosien aikana Urjalan Makeistukun liikevaihto on kaksinkertaistunut, mikä on vaatinut myös pinjalaisilta jatkuvaa kehitystä.

– Meillä on ollut paljon muista poikkeavia tarpeita, mutta niissä on aina onnistuttu räätälöimään meille sopiva ratkaisu. Ylipäänsä nämä järjestelmät ovat mahdollistaneet meidän voimakkaan kasvumme, ilman niitä se olisi ollut sula mahdottomuus, sanoo Mattila.

Ratkaisuja ja toimintamalleja myös kehitetään koko ajan, jotta työ olisi tehokkaamppaa ja mukavampaa.

– Haluamme jatkuvasti optimoida tätä ihmisen ja koneen kaverisuhdetta.

Yhteistyö Pinjan kanssa perustuu hyvään luottamukseen ja toimivaan viestintään, joiden ansiosta asiat hoituvat mutkattomasti.

– Keskusteluyhteys on meille ratkaiseva tekijä ja pinjalaisten kanssa olemme oppineet hyvin ymmärtämään toistemme näkökulmia. Heillä on tietämys meidän taustoistamme ja he ymmärtävät, miten ja miksi asioita meillä tehdään ilman, että niitä tarvitsee erikseen perustella. Tämä on ehdottomasti yksi Pinjan vahvuuksista, Mattila kiittelee.

"Meillä on ollut paljon muista poikkeavia tarpeita, mutta niissä on aina onnistuttu räätälöimään meille sopiva ratkaisu. Ylipäänsä nämä järjestelmät ovat mahdollistaneet meidän voimakkaan kasvumme, ilman niitä se olisi ollut sula mahdottomuus."

Yhteistyön kantava voima on molemminpuolinen luottamus.

– Pinjan kanssa asiat ovat pääsääntöisesti aina menneet niin kuin olemme puhuneet. Me tarvitsemme toimittajan, joka tekee, mitä sovitaan. Meidän ydinosaamisemme on ihan muualla kuin näissä järjestelmissä, ja luotettava kumppani vapauttaa meidän aikaamme niin, että voimme keskittyä siihen omaan juttuumme, Mattila summaa.

Myös Pinjalla asia koetaan samoin.

– Urjalan Makeistukun kanssa on ollut äärimmäisen mukava tehdä yhteistyötä. Tekemistä on leimannut vahvasti aktiivinen yhteistyö ja ratkaisujen löytäminen yhdessä. Rehellinen kumppanuus on se, mikä ajaa myös meitä. Luottamus siihen, että yhdessä löydetään ratkaisut tiukoissakin paikoissa, kertoo Pinjan Business Director Johanna Varanka.

Yhteistyöstä lyhyesti

1

Yhteistyö Pinjan kanssa käynnistyi vuonna 2017, kun ratkaisuksi valikoitui Magento 2 -verkkokauppajärjestelmä ja Pinjan kaupan alan tarpeisiin suunniteltu toiminannohjausjärjestelmä, Digital Commerce ERP by Pinja.

2

Digital Commerce -toiminnanohjausjärjestelmän käyttöönoton myötä toimitusketjun automaatioastetta on saatu nostettua ja toimitukset hoituvat nykyään entistäkin tehokkaammin. Järjestelmät tukevat ketterästi uusia aluevaltauksia ja esimerkiksi kansainvälisille markkinoille laajentaminen on onnistunut sujuvasti.

3

”Pinjan kanssa asiat ovat pääsääntöisesti aina menneet niin kuin olemme puhuneet. Me tarvitsemme toimittajan, joka tekee, mitä sovitaan. Meidän ydinosaamisemme on ihan muualla kuin näissä järjestelmissä, ja luotettava kumppani vapauttaa meidän aikaamme niin, että voimme keskittyä siihen omaan juttuumme.”

Kiinnostuitko? Kysy lisää!

Tutustu myös näihin menestystarinoihin

Greenled

”Tänä päivänä hallinnoimme Total ERP:llä liiketoimintamme kokonaisuutta asiakashallinnasta tuotantoon, tuotekehitykseen, hankintaan, varastointiin, asennuskalentereihin ja myös yksityiskohtaisiin asiakaskohteisiin. Pinjan Total ERP palvelee näissä tarpeissa mielestäni todella hyvin.”

Rajala Pro Shop

Pinja on toteuttanut Rajalan verkkokaupat, sekä mahdollistanut heille sujuvan tilaustenkäsittelyn ja varastonhallinnan sekä asiakashallinnan ja raportoinnin Digital Commerce ERP by Pinja -järjestelmällä.

Halpa-Halli

Verkkokaupan teknisen toteutuksen lisäksi Pinja on toteuttanut myös Halpa-Hallin verkkokaupan ulkoasun suunnittelun yrityksen brändin mukaiseksi. Pinja on toteuttanut verkkokauppaan myös kaikki maksamisen ja logistiikan Magento 2 -lisäosat.