Tiedonhallintakokonaisuus vähentää manuaalista datankäsittelyä

Spinnova Oy kehittää patentoidulla teknologialla uudenlaista kuitua tekstiiliteollisuuden tarpeisiin. Tuotekehityksen eri vaiheissa syntyy runsaasti dataa, jonka sujuva hallinta säästää aikaa muuhun tuotekehitykseen. Yritykselle sopivan tiedonhallintakokonaisuuden on räätälöinyt Pinja.

Spinnovan kehittämä kuitu on valmistettu FSC-sertifioidusta puusta ja jätevirroista. Luonnonvarojen säästäminen onkin yritykselle tärkeää. Täysin uutta kehittävä yritys kaipaa joustavia työkaluja tiedon keräämiseen, raportoimiseen ja tarkastelemiseen.

– Olemme tehneet Pinjan kanssa yhteistyötä Spinnovan tarpeisiin liittyvässä tiedonhallintaprojektissa, kertoo tuotekehitysasiantuntija Sanna Haavisto.

Tärkeintä on yhteistyön monipuolisuus

– Tuotekehityksen eri vaiheissa syntyy paljon erilaista dataa. Meillä oli selkeä tarve yhdistää eri paikoissa olevaa informaatiota. On tärkeää, että data on nopeasti käytettävissä ja että siitä voidaan tehdä johtopäätöksiä nopeasti, Haavisto toteaa.

Yhteistyön myötä manuaalinen datankäsittely on vähentynyt Spinnovalla huomattavasti. Tiedonkeruuta ja -säilyttämistä on saatu automatisoitua niin, että yrityksessä jää enemmän aikaa johtopäätösten tekemiseen ja asioiden ymmärtämiseen. Pinjan tarjoama ratkaisu huolehtii myös datan varmistetusta tallentamisesta.

– Tärkein asia tässä yhteistyössä on monipuolisuus. Pystyimme rakentamaan laajasta paletista juuri meille sopivan kokonaisuuden, jota osaamme viedä itse eteenpäin, mutta johon toisaalta saamme tarvittaessa asiantuntija-apua, Haavisto mainitsee.

On tärkeää, että data on nopeasti käytettävissä ja että siitä voidaan tehdä johtopäätöksiä nopeasti.

Dialogi toimii hyvin

Spinnovalla Pinjaa pidetään monipuolisena yhteistyökumppanina. Kysymykseen kuin kysymykseen on aina löytynyt vastaus Pinjan asiantuntijoilta.

– Keskustelu heidän kanssaan on ollut saumatonta, ja dialogi on toiminut erittäin hyvin, Haavisto kertoo.

Sanna Haavisto

Spinnova Oy:n tuotekehitysasiantuntija

Mitä toimitus sisälsi?

1

Tietojen yhdistämisen useista järjestelmistä

2

Datan visualisoinnin graafeiksi

3

Tietoturvallisen tallentamisen

Kiinnostuitko? Kysy lisää!

Vastaavia menestystarinoita

Suomen Uusyrityskeskukset

”Nestor-järjestelmän mahdollistama nopea tiedon tuottaminen tilastojen, graafien ja raporttien muodossa on helpottanut työtämme.”

Niiralan Kulma

”Saimme kätevästi koko paketin tiedonkeruusta ja integraatioista johdon reaaliaikaisiin raportteihin samasta talosta.”

Doseco

”Tarvitsimme neuvoja, kun uusi tietosuoja-asetus tuli voimaan. Kuntoon on laitettu laitteet, ohjelmistot ja palomuurit.”