Haaste: Kuinka hallita ympäri maailmaa olevien tuotantolinjojen laadunvarmistusta?

Smartrac Technology on yksi maailman johtavia RFID-tagien valmistajia. Smartracin high-volume- ja high-mix-tuotannosta vuosittain valmistuvien tagien määrä on miljardiluokkaa. 

Kun linjastojen tuotantonopeudet kasvavat jatkuvasti ja yhdellä linjastolla voidaan tuottaa samanaikaisesti useita siruja rinnakkain, kasvavat myös suorituskykyvaatimukset testausjärjestelmille. Sovelluskehityksen osalta tämä tarkoittaa, että sulautetut sovellukset täytyy suunnitella mahdollisimman suorituskykyisiksi ja useille rinnakkaiselle linjalle skaalautuvaksi.

Useiden globaalien tuotantolaitosten kymmenien tuotantolinjojen järjestelmien hallinta ja nopeatempoinen jatkokehitys on erittäin haastava prosessi.

– Meillä on kasvava tarve RFID-tagien uusien ominaisuuksien hyödyntämiselle. Mitä enemmän siruun saadaan mahdutettua uusia ominaisuuksia, sitä suuremmaksi sirujen jalostusarvo kasvaa, projektipäällikkö Anssi Herkkola Smartracilta kertoo kehitystyön taustoista.

Toiminta perustuu molemminpuoliseen luottamukseen ja avoimuuteen kaikessa toiminnassa.

Lue projektista lyhyesti

Ratkaisu:
Tehokas laadunvarmistusjärjestelmä, joka skaalautuu jatkuvasti tuotannon muutostarpeisiin

Nykyisellään Pinja toimittaa Smartrac Technologylle räätälöityjä ohjelmistoja RFID-tagien tuotantolinjojen tuotetestaukseen. Uudet tuotantolinjat ja vanhojen modernisoinnit suoritetaan tiiviissä yhteistyössä Smartracin ja Pinjan välillä. Smartrac suunnittelee tuotantolinjat ja tarvittavat toiminnallisuudet, Pinja vastaa puolestaan kaikkeen tuotantolinjojen testausosuuden ohjelmistokehitykseen ja laitekontrollereihin liittyvästä suunnittelusta ja toteutuksesta. 

Pinjan ohjelmisto- ja digitalisaatioratkaisut integroituvat Smartracin tuotantolinjoihin kokonaisvaltaisesti. Ohjelmistoja on toteutettu RFID-tunnisteiden valmistusprosessiin ja tuotantolinjan alkupään jälkeen käytetään testaussovellusratkaisuja sirujen jalostusarvon kasvattamiseen erilaisilla siruohjelmointi- ja kalibrointitoiminnallisuuksilla sekä näiden tagien lopputestaukseen. 

Tuotantolinjan hännillä on olemassa vielä kattava QA-testausjärjestelmä, jolla valmiita tunnisteita voidaan testata laadunvarmistuksen tarpeisiin. Tuotannon testausdata tallennetaan Pinjan toimittamiin tietokantoihin, jotka toimivat Azuren-pilvipalvelussa.

Pinjan toimittamien integrointipalveluiden avulla RFID-tagit ovat jäljitettävissä aivan tuotantoketjun alkupäästä asiakkaalle toimitukseen asti.

"Yhteistyön tuloksena meille on luotu erittäin korkean teknologian ja suorituskyvyn RFID-testausjärjestelmä."
Anssi Herkkola, projektipäällikkö, Smartrac Technology

Lue lisää projektien kulusta

Jatkuvaa kehitystyötä kasvaviin vaatimuksiin

Tyypillisesti testausjärjestelmäprojekti alkaa suunnitteluvaiheella, jossa määritetään tarkkaan vaaditun uuden järjestelmän tai modernisointihankkeen tarpeet ja ominaisuudet. Ne muodostuvat yrityksen tuotekehityksen tarpeista ja vaatimuksista. 

Järjestelmäkehitysvaihe suoritetaan tiiviissä yhteistyössä tuotannonkehitysinsinöörien, tehtaiden tuotantohenkilökunnan sekä Pinjan tuotantotiimin kanssa. 

Sovelluskehitysvaiheen päätteeksi uudet järjestelmät testataan tuotantolinjoilla ja lopuksi suoritetaan tuotannontestauksen ohjelmiston käyttöönotto varsinaiseen tuotantolinjaan kullekin tehtaalle. Lopulta uudet koneet tuotantolinjoineen toimitetaan Smartracille mm. Kiinaan, Malesiaan tai USA:han.

On tavanomaista, että myös samaa tuotantolinjaa tai konetta monistetaan usealle eri tehtaalle tai tehdas tilaa useita samanlaisia linjastoja, kun ensimmäinen on saatu toimintaan. Yhden testausjärjestelmäsukupolven testereitä on käytössä useita Smartracin eri tehtailla.

Uusia testausjärjestelmäsukupolvia kehitetään jatkuvalla syklillä. Uutta sovellusta kehitetään Suomessa ja Smartracin paikalliset testausinsinöörit suorittavat ohjelmistojen päivitykset tehtaille tarpeen mukaan.

Vahvaa testaus- ja laadunvarmistusosaamista RFID-teollisuudessa

Pinjalla on vuosikymmenien työn tuloksena karttunut vahva osaaminen liittyen erilaisten tuotannon, tutkimuksen ja tuotekehityksen sovelluksiin. Korkeanteknologian RFID-tuotannon erityinen prosessituntemus sekä testaus- ja laadunvarmistusjärjestelmät ovat yksi Pinjan tarjoamien palveluiden erikoisosaamisalueista.

Smartracille toimitetut usean sukupolven testausjärjestelmät on kehitetty National Instrumentsin mittaus ja ohjauslaitteistojen sekä ohjelmistojen avulla. Pinja on ollut National Instrumentsin luotettu Silver Alliance-kumppani Suomessa jo yli 10 vuoden ajan ja tarjoaa suunnittelu, konsultointi ja kehityspalveluita NI:n laitteistoihin ja ohjelmistoihin laajan tuotantotiiminsä avulla.

Mutkaton ja ketterä yhteistyö

Pinja tarjoaa Smartrac Technologylle ketterän tuotantotiimin, joka suunnittelee, kehittää ja käyttöönottaa uusia korkean suorituskyvyn vaatimuksia sisältäviä järjestelmiä. Toiminta perustuu molemminpuoliseen luottamukseen ja avoimuuteen kaikessa toiminnassa.

– Ketteryys on ehdottomasti tärkeimpiä asioita Pinjan kanssa toimiessa. Yhteistyömme perustuu sujuvaan prosessiin, jossa meiltä tulee tekninen speksi järjestelmän kehittämiselle ja Pinjan asiantuntija pystyy ehdottamaan ratkaisuja ja varmistamaan meiltä suoraan kehityskohteisiin liittyviä yksityiskohtia, Anssi Herkkola kertoo.

Erityisesti yhteistyön saumattomuudesta on ollut molemminpuolista etua. Pinjan kehitystiimin jäsenten kannalta on erittäin tärkeää, että uusia ominaisuuksia ja järjestelmää pystytään testaamaan oikeassa ympäristössä Smartracin tiloissa.

– Mutkattomuus on edellytys onnistuneelle yhteistyölle. Käymme paljon spontaanisti vierailemassa toistemme toimipisteissä puolin ja toisin, mikäli projekti sitä vaatii. Tämän on mahdollistanut pitkä yhteinen historia ja vuosien yhteistyö samojen ihmisten kanssa, Herkkola kuvailee yhteistä tekemistä.

– Yhteistyömme jatkuu entiseen malliin ja projektimäärät tulevat kasvamaan tasaisen varmasti. Toivotaan, että saadaan vietyä bisnestä yhdessä eteenpäin myös tulevaisuudessa, Anssi Herkkola sanoo.

"Mutkattomuus on edellytys onnistuneelle yhteistyölle. Käymme paljon spontaanisti vierailemassa toistemme toimipisteissä puolin ja toisin, mikäli projekti sitä vaatii."
Anssi Herkkola, projektipäällikkö, Smartrac Technology

Anssi Herkkola

Smartrac Technologyn projektipäällikkö

Projektista lyhyesti

1

Taustalla yli kymmenen vuoden yhteistyökumppanuus RFID-tagien high-volume- ja high-mix-tuotannon järjestelmäkehityksestä

2

 Ketteryys ja mutkattomuus ovat tärkeää kehitysyhteistyön onnistumiselle

3

Testausjärjestelmät ovat monistettavissa globaalisti Smartrac Technologyn eri tehtaille

3

Testausjärjestelmän korkeaa suorituskykyä kehitetään jatkuvasti vastaamaan uusiin tarpeisiin

Kiinnostuitko? Kysy lisää!

Tutustu myös näihin menestystarinoihin

PKC

”Inhimillisen virheen mahdollisuus poistuu, kun mittaus tehdään koneellisesti ja systemaattisesti jokaisesta tuotteesta. Ratkaisun avulla säästetään niin työtunneissa kuin materiaalimäärissäkin.”

Valtra

”Pinjalla löytyy osaamista ja palvelua automaation kaikilla osa-alueilla, mm. ohjelmisto-, instrumentointi-, sähköistys- ja tietoverkkosuunnittelussa.”

Rocla

”Simulaattorin ansiosta meillä on mahdollisuus tehdä testit entistäkin tarkemmin, paremmin ja tehokkaammin.”