Uusi pilvipalvelu toi työhön iloa

Sähköinfo Oy on tarjonnut sähköurakoiden tarjouslaskennan apuna toimivaa tietokantapalvelua lähes 30 vuoden ajan. Tietokantapalvelun perustana ovat paketit, jotka ovat sähkötarvikkeista ja työstä koottuja asennuskokonaisuuksia. Paketit helpottavat ja nopeuttavat tarjouslaskentaa. Kaikki sähköurakoinnin tarjouslaskentaohjelmistot käyttävät Sähköinfon tietokantaa.

Alkuperäinen, yhden henkilön työasemalle asennettu ylläpitojärjestelmä oli jo niin vanhanaikainen, ettei sitä ollut enää mahdollista kehittää. Tietojen synkronointi oli hankalaa ja käyttö muutenkin monimutkaista: piti avata monia ikkunoita ja katsella toisiinsa linkittyneitä tietoja eri näkymistä. Koneen rikkoutuminen olisi aiheuttanut melkoisia hankaluuksia.

– Halusimme uuden, helppokäyttöisen ja turvallisen pilvipalvelun. Myös se, että ohjelmistoa on mahdollista jatkokehittää tulevien tarpeiden mukaan, oli meille tärkeää, osastopäällikkö Juha Grönlund Sähköinfosta kertoo.

Muutoksesta tulikin totaalinen. Vanha tietojärjestelmä heitettiin romukoppaan ja tilalle käyttöön otettiin täysin uusi, selainkäyttöinen ratkaisu. Pinja valittiin toimittajaksi muun muassa kollegoilta saatujen suositusten perusteella. Myös selkeä ja tehokkaasti toteutettu vaatimusmäärittely vakuutti Sähköinfon.

Tietoturva ja käytettävyys uudelle tasolle

Uutta palvelua voidaan käyttää mistä ja milloin vain. Sinne tallennetut tiedot ovat turvassa pilvipalvelussa ja käytettävyys on viety aivan uudelle tasolle. Yhteen näkymään on saatu paljon tietoa ja palvelun käyttö on helpottunut. Myös Sähköinfon ulkopuoliset käyttäjät voivat selata ylläpitojärjestelmässä olevia paketteja otsikkotasolla julkisen verkkopalvelun avulla. Vanhaan ratkaisuun tätä ei olisi ollut mahdollista toteuttaa.

– Projekti oli laaja ja rakennettava kokonaisuus haastava, mutta kaikki sujui todella hyvin. Pinjan tiimi oli ammattitaitoinen, kuten odotinkin, ja asiat etenivät tehokkaasti. Etäpalavereita pidettiin joustavasti tarpeen mukaan. Kun eteen tuli ratkottavia haasteita, niihin tartuttiin heti, eikä tilanteen kanssa jääty odottamaan seuraavaa ennalta sovittua palaveria. Hommat pidettiin kaikin puolin hyvin hanskassa.

Sähköinfossa ollaan todella tyytyväisiä uuteen pilvipalveluun.

– Tällä on ilo työskennellä! Järjestelmän käyttöönotto oli helppoa ja loppukokemus on reilusti plussan puolella. Uutta järjestelmää on mahdollista kehittää ja laajentaa eteenpäinkin. Erilaisia ajatuksia jatkon suhteen onkin jo viritelty, Grönlund kertoo.

Sähköinfo Oy on Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry:n omistama koulutus- ja kustannusyhtiö, joka tuottaa sähköalaa hyödyttävää kirjallisuutta, koulutusta ja palveluja.

Pinjan tiimi oli ammattitaitoinen, kuten odotinkin, ja asiat etenivät tehokkaasti. Järjestelmän käyttöönotto oli helppoa ja loppukokemus on reilusti plussan puolella.

Juha Grönlund, Osastopäällikkö,
Sähköinfo Oy

Lue lisää

Sähkö Sinisalo -menestystarina
Ketterä ohjelmistokehitys
ICT-palvelut

Lisätietoja

Tommi Särkkä
tommi.sarkka@pinja.com
+358 10 347 2728