Investointi, joka maksaa itsensä moninkertaisesti takaisin

Kun sähköurakointiyritys Sähkö Sinisalo siirtyi vanhoista tietojärjestelmäratkaisuista pilvipalveluihin, muutosta ovat kiitelleet sekä yrityksen työntekijät että asiakkaat. Pinjan toteuttamassa uudistuksessa Sähkö Sinisalo sai toimivat työkalut yhtiön sisäiseen ja ulkoiseen viestintään.

– Tärkeimmät tavoitteemme olivat tiedonvälityksen helppous ja mobiilikäyttö, kertoo Sähkö Sinisalon toimitusjohtaja Marja Ihalainen.

Muutoksessa Sähkö Sinisalo ulkoisti samalla IT-palvelut, kuten tietokoneiden ylläpidon ja tukipalvelut. Ihalainen sanoo yllättyneensä siitä, miten sujuvasti uudistus tapahtui. Koko projekti vei vain muutaman viikon. Sähkö Sinisalo kertoi, mitä he tarvitsivat, ja Pinja hoiti kaiken toivotusti. Projekti oli koko ajan Pinjan käyttöönottajien hallinnassa ja yhteistyö toimi.

– He osasivat katsoa asioita meidän kannaltamme, ja tuli sellainen olo, että he ovat meidän puolellamme. Käyttöönottajat vastasivat kysymyksiin ja olivat kriittisimmillä hetkillä meidän käytettävissämme, Ihalainen kiittelee.

Asiakkaiden palvelu helpottui

Uusien ratkaisujen ansiosta sisäinen viestintä Sähkö Sinisalossa on helpottunut. Aiemmin yrityksessä tuskailtiin sähköpostien määrän ja muun informaatiotulvan vuoksi. Nyt kommunikaatio on selkiytynyt, kun esimerkiksi eri työmaiden keskustelut voidaan keskittää kukin omalle kanavalleen. Työmailla asentajat voivat katsoa suunnitelmakuvia kätevästi mobiililaitteilla. Lisäksi työntekijöiden on helppo esitellä sähköistä materiaalia asiakkaille.

– Meidän ei enää tarvitse kantaa asiakkaalle muistitikkuja ja papereita, vaan voimme vain antaa linkin. Pystymme palvelemaan asiakkaitamme aiempaa helpommin ja tarjoamaan heille tietoa reaaliajassa, selittää Ihalainen.

Työaikaa ei kulu hukkaan

Ihalainen on tyytyväinen myös siksi, että yrityksen tietoturva on parantunut harppauksin.

– Nykyään voimme rajoittaa tiedon jakamista positiivisessa mielessä. On turvallisempaa, että tiedot ovat pilvessä eivätkä tietokoneilla. Yksittäinen käyttäjä voi työskennellä niin, että tiedot ovat vain hänen käytössään, ja tietoja voidaan jakaa hallitusti.

Toimitusjohtaja pitää uudistusta investointina, joka maksaa itsensä moninkertaisesti takaisin.

– Toimivat tietojärjestelmät parantavat työssä viihtymistä, mikä on meille tärkeää. Henkilöstön motivaatio pysyy hyvänä, kun työaikaa ei kulu turhiin tehtäviin, Ihalainen arvioi.

On turvallisempaa, että tiedot ovat pilvessä eivätkä tietokoneilla. Henkilöstön motivaatio pysyy hyvänä, kun työaikaa ei kulu turhiin tehtäviin.

Marja Ihalainen, Toimitusjohtaja,
Sähkö Sinisalo Oy

Lue lisää

ICT-palvelut
Sähköinfo-menestystarina

Lisätietoja

Tuomas Lassila
tuomas.lassila@pinja.com
+358 50 569 8616