Palm Paper Limited luottaa Pinjan osaamiseen – Nopea trouble shooting pelasti tiukassa tilanteessa

Iso-Britanniassa toimivan Palm Paper Limitedin paperitehtaalla huomattiin toistuvia ongelmia rullanpakkauskoneella, tietyn kokoisten paperirullien yhteydessä. Tilannetta selvittämään tilattiin Pinjan tiimi, joka pääsi nopeasti ongelman jäljille ja sai sen selvitettyä. Näin vältyttiin erittäin kalliilta tuotantokatkokselta. Palm Paper Limited vakuuttui Pinjan osaamisesta siinä määrin, että sopimus pakkauskoneen jatkuvasta ylläpidosta on nyt solmittu.

Pakkauskoneen huolto alkaa kuntokartoituksella, joka on vähän kuin auton katsastus. Tuloksena asiakas saa selkeän raportin koneen mekaniikan ja automaation kunnosta. Huoltopalveluun sisältyy säännöllisen paikan päällä tapahtuvan kartoituksen lisäksi automaatioongelmien ratkaisu etäpalveluna ns. ”Remote Service linkin kautta”. Useita automaatio-ongelmia onkin saatu jo ratkaistua nopeasti ja tehokkaasti ilman ”site-käyntiä”.

Pinjan pitkän linjan kokemus pakkauskoneen prosessitoiminnoista ja sen myötä kehittynyt laaja-alainen ymmärrys mahdollistaa nopean ja tehokkaan ongelmanratkaisun. Vastaavaa kokemusta ja osaamista ei ihan joka oksalla kasva. Usein tämän tyyppisten koneiden kanssa asiat sujuvat hyvin, kun kaikki toimii normaalisti. Vikatilanne voi kuitenkin muuttua kalliiksi katastrofiksi, ellei ongelman jäljille päästä nopeasti.

Pinjan ja Palm Paper Limitedin yhteistyö on kestänyt jo pidempään toisen tyyppisten projektien merkeissä. Nyt yhteistyö tiivistyy entisestään pakkauskoneen ylläpitosopimuksen myötä. Sopimukseen sisältyy myös RoAd-ylläpitosopimus, johon kuuluu neljä kertaa vuodessa tehtävä RoAd-järjestelmän kuntokartoitus etäyhteyden kautta.

Pinjan pitkän linjan kokemus pakkauskoneen prosessitoiminnoista ja sen myötä kehittynyt laaja-alainen ymmärrys mahdollistaa nopean ja tehokkaan ongelmanratkaisun.