Lääketehtaan tavoitteena jatkuva parantaminen

Orion on suomalainen lääkeyhtiö, joka toimii maailmanlaajuisesti. Yhtiö kehittää, valmistaa ja markkinoi ihmis- ja eläinlääkkeitä sekä lääkkeiden vaikuttavia aineita. Orionin päämarkkina-alue on Suomi, sen lisäksi Orionin tuotteita on markkinoilla yli 100 maassa.

Orion valmistaa lääkkeitä kuudessa tehtaassa Suomessa. Yhteistyö Orionin kanssa aloitettiin lokakuussa 2008 kytkemällä yksi pakkauslinja Machine Track by Pinja tiedonkeruun piiriin. Kun yhden pakkauslinjan tiedonkeruun hyödyt alkoivat näyttäytyä, järjestelmän käyttöä laajennettiin. Tänä päivänä Orionilla on noin 50 eri valmistus- ja pakkauslaitetta seurannan piirissä.

Machine Track on tärkein työkalu tuotannon tehokkuuden määrittämiseksi.
Vesa Väyrynen, pakkaamon työnjohtaja

Machine Trackin rooli Orionilla on merkittävä pakkauslinjojen häiriöseurannassa, tuotantonopeuden sekä tuotevaihtoaikojen mittaamisessa, päivittäisen tekemisen vakioinnissa ja tuotanto-ohjelman toteuman seurannassa sekä päivittäisjohtamisessa.

Lataa menestystarina: Tutustu projektin vaiheisiin, tuloksiin ja hyötyihin!

Tutustu myös näihin menestystarinoihin

Olvi Oyj

”Käyttöönnotto oli mutkatonta ja onnistui viikossa. Henkilöstö otti uudistuksen erittäin hyvin vastaan, eikä järjestelmästä ole tullut minkäänlaisia valituksia. Machine Trackin avulla pystymme havaitsemaan tuotannon ongelmat ja tunnistamme syyt niiden takana.”

Altia

Tehtaan viisi pullottamolinjaa ja kaksi hanapakkauslinjaa tuotiin modernin tuotannon johtamisen piiriin. ”Saamme tosi hyvää dataa yksittäisiltä koneilta. Faktaa pöytään. Tiedetään esimerkiksi mitkä asiat aiheuttavat häiriöitä linjalle.”

Fazer Makeiset Oy

Machine Track on linkitetty koko Fazer-konsernissa käytössä olevaan SAP-toiminnanohjausjärjestelmään. ”SAPista saamme tuotantosuunnitelman ja Machine Trackista puolestaan toteuman, joita voidaan sitten verrata toisiinsa.