Tiedonkeruusta päivittäisjohtamiseen

Olvin panimo ja virvoitusjuomatehdas on tuottanut makunautintoja menestyksekkäästi vuodesta 1878 lähtien. Vuosien saatossa Olvi on kasvanut pienestä paikallisesta panimosta kansainväliseksi pörssiyhtiöksi, joka antaa työtä ja toimeentuloa lähes 2000 työntekijälle viidessä eri maassa.

Olvi käynnisti oman täyttöosastonsa toiminnan kehittämisen yhteistyössä Pinjan kanssa. Aikaisemmin Olvin tuotannon raportointi tapahtui pääsääntöisesti paperilapuilla, joihin ei useinkaan palattu arkistoinnin jälkeen. Kokonaiskuva tuotannon toiminnasta puuttui eikä tuotannonjohdolla ollut työvälineitä aitoon tiedolla johtamiseen.

Mutu-tuntumaan perustuvasta päätöksenteosta sekä manuaalisista paperilla tapahtuvista kirjauksista haluttiin kuitenkin aktiivisesti päästä eroon ja siksi käyttöön otettiin Machine Track by Pinja -järjestelmä.

Machine Trackin avulla pystymme havaitsemaan tuotannon ongelmat ja tunnistamme syyt niiden takana. Näin pystymme kohdistamaan toimintaamme ongelmien juurisyiden poistamiseen.
Lauri Multanen, Tuotantojohtaja

Lataa menestystarina: Tutustu projektin vaiheisiin, tuloksiin ja hyötyihin!

Tutustu myös näihin menestystarinoihin

Altia

Tehtaan viisi pullottamolinjaa ja kaksi hanapakkauslinjaa tuotiin modernin tuotannon johtamisen piiriin. ”Saamme tosi hyvää dataa yksittäisiltä koneilta. Faktaa pöytään. Tiedetään esimerkiksi mitkä asiat aiheuttavat häiriöitä linjalle.”

Huhtamäki

”Hygienia- ja jäljitettävyyskriteereiden lisäksi yhä useampi yritys on hyvin tarkka maineestaan ja alihankkijoittensa toiminnasta. Asiakkaamme voi halutessaan tarkastaa, että jokaisen koneella työskennelleen henkilön velvoitteet on hoidettu lain mukaan.”

Fazer Makeiset Oy

Machine Track on linkitetty koko Fazer-konsernissa käytössä olevaan SAP-toiminnanohjausjärjestelmään. ”SAPista saamme tuotantosuunnitelman ja Machine Trackista puolestaan toteuman, joita voidaan sitten verrata toisiinsa.