Haaste: Kasvun myötä ketterän raportoinnin ja tiedolla johtamisen merkitys on kasvanut

Kuopion kaupungin vuokrataloyhtiö Niiralan Kulma on kasvanut vauhdilla, sillä viime vuosien kuntaliitokset ovat laajentaneet toiminta-aluettamme. Ajankohtaiseksi on tullut kehittää toimintaa ja sisäisiä prosesseja tavoitteiden saavuttamiseksi. Niiralan Kulmalla on halu palvella paremmin nykyisiä ja tulevia asukkaita, sekä ymmärtää, mikä on kannattavaa ja mikä ei.

Palvelu säästää aikaa, vähentää virheiden mahdollisuutta sekä tekee taloushallinnon tiedosta avoimempaa.

Ratkaisu: Business Intelligencen ja kumppanin avulla reaaliaikaista raportointia

“Perehdyttyämme nykyaikaisiin Business Intelligence -palveluihin, päätimme ottaa tietojohtamisen kehittämisen agendalle omassa organisaatiossamme. Vakuutuimme Pinjan BI-palveluiden sopivuudesta tarpeisiimme, sillä saimme kätevästi koko paketin tiedonkeruusta ja integraatioista johdon reaaliaikaisiin raportteihin samasta talosta”, Petra Laukkanen, talouspäällikkö Niiralan Kulmasta kertoo.

"Power BI:n myötä tiedon yhdistäminen ja analysointi onnistuvat käden käänteessä reaaliaikaisesta tiedosta.”
Petra Laukkanen, talouspäällikkö, Niiralan Kulma Oy

Älykäs raportointi nopeuttaa tavoitteiden saavuttamista

BI-palvelun käyttöönotto on tapahtunut kahdessa vaiheessa. Ensimmäisessä vaiheessa rakennettiin tietovarasto, jonne taloushallinnon data kerätään ja varastoidaan. Tiedonsiirto ja tietovaraston luonti tapahtui huomaamattomasti, asioista sovittiin yhdessä palaverissa.

BI-palvelun myötä taloushallinnon tekemä manuaalinen työ vähenee. Pinja vastaa siitä, että kerätty data analysoidaan ja jalostetaan asiakkaalle sopivaan muotoon oikea-aikaisina raportteina.

“Pinja auttaa meitä käyttöönotossa ja oikeiden raportointityökalujen valitsemisessa. Työpajoissa siirretään osaamista työntekijöillemme, jotta he voivat käyttää Power BI -raportointityökalua itsenäisesti. BI-palvelun toimitus on sujunut meidän näkökulmastamme vaivattomasti ja helposti”, Laukkanen jatkaa.

Tulevaisuuden suunnitelmissa on integroida tietovarastoon myös toiminnanohjausjärjestelmästä kertyvä data, jolloin Power BI:n hyödyntämisen mahdollisuudet lisääntyvät entisestään. Isossa vuokrataloyhtiössä ollaan erityisen kiinnostuneita seuraamaan esimerkiksi kohteiden käyttöasteita sekä toteutuneita ja budjetoituja kustannuspaikkakohtaisia kustannuksia korjauksiin liittyen.

“Eri järjestelmien keräämän datan yhdistäviä raportteja meillä ei ole ollut käytössämme, mutta Power BI:n myötä tiedon yhdistäminen ja analysointi onnistuvat käden käänteessä reaaliaikaisesta tiedosta”, Laukkanen kertoo.

BI-palvelun myötä taloushallinnon tekemä manuaalinen työ vähenee, kun raportit saadaan reaaliaikaisesti mobiililaitteeseenkin helposti ymmärrettävässä muodossa. Palvelu säästää aikaa, vähentää virheiden mahdollisuutta sekä tekee taloushallinnon tiedosta avoimempaa. 

“Odotamme uteliaina ja innolla, että pääsemme hyödyntämään Power BI:n mahdollisuuksia arjen työssämme. Uskon, että mitä enemmän käytämme palvelua, sitä enemmän opimme hyödyntämään tietoa toiminnan kehittämisessä Niiralan Kulman asukkaiden hyväksi”, Laukkanen päättää.

Petra Laukkanen

talouspäällikkö, Niiralan Kulma Oy

Tutustu myös näihin menestystarinoihin

PKC

”Inhimillisen virheen mahdollisuus poistuu, kun mittaus tehdään koneellisesti ja systemaattisesti jokaisesta tuotteesta. Ratkaisun avulla säästetään niin työtunneissa kuin materiaalimäärissäkin.”

Valtra

”Pinjalla löytyy osaamista ja palvelua automaation kaikilla osa-alueilla, mm. ohjelmisto-, instrumentointi-, sähköistys- ja tietoverkkosuunnittelussa.”

Rocla

”Simulaattorin ansiosta meillä on mahdollisuus tehdä testit entistäkin tarkemmin, paremmin ja tehokkaammin.”