Haaste: Tuotannon kasvaessa syntyi tarve automatisoida tehtaan toimintaa

Perheyhtiö Muovi-Heljangolla on 35 vuoden kokemus laadukkaiden, käyttötarkoitukseensa optimoitujen muovituotteiden valmistamisesta. Muovi-Heljanko valmistaa pakkauksia moniin suomalaisten suosikkituotteisiin Askolan tehtaallaan.

Liiketoiminta on tasaisessa kasvussa, joten Muovi-Heljangolla nähtiin tarve varautua lisääntyviin valmistusmääriin etupainotteisesti ja ennakoiden. Suunnittelussa haluttiin päästä paperilappusista ja manuaalisesta työstä kohti automaation tarjoamia mahdollisuuksia.

Tavoitteenamme on, että ostomme ovat pitkälle automatisoituja, oikea-aikaisia ja määrällisesti optimoituja. Myös tällä osa-alueella hyödynnämme PESiä päivittäisessä työssämme.

Lue projektista lyhyesti

Ratkaisu:
Pinjan PES-järjestelmä auttoi parantamaan tuotannonsuunnittelua

Yhteistyö Pinjan kanssa alkoi syksyllä 2017. Pinjan PES-järjestelmän avulla Muovi-Heljanko on pystynyt parantamaan tuotannon suunnittelun tarkkuutta ja ennakoimaan niin materiaali- kuin henkilötyötarpeitakin.

Yrityksellä on käytössään myös Visma Nova -toiminnanohjausjärjestelmä, johon PES integroitiin. Tavoitteena oli, että kaiken tiedon voi syöttää yhteen järjestelmään, joka pureksii sen ja auttaa siten tuotannonsuunnittelijaa tekemään käytännön päätökset. Erityisen tärkeää oli myös mahdollistaa koneiden operaattoreille jatkuva näkymä työjonoon.

– Järjestelmät ovat toimineet meillä oikein hienosti yhteen. Käyttöönottovaihe vaati toki työtä pohjadatan poimimisessa ja siivoamisessa, mutta jatkossa meille on suurta etua siitä, että saamme kaiken tarvittavan tiedon yhdestä järjestelmästä. Esimerkiksi vaihtoaikamatriisien avulla näemme, millainen vaihtotyö linjastolla on odotettavissa muotin tai asiakastyön vaihtuessa. Samalla näemme, mihin työvuoroon mikäkin työ sijoittuu, kertoo Muovi-Heljangolla myynnin tukena työskentelevä Mia-Maija Manninen.

Yrityksellä on käytössään myös Visma Nova -toiminnanohjausjärjestelmä, johon PES integroitiin. Tavoitteena oli, että kaiken tiedon voi syöttää yhteen järjestelmään, joka pureksii sen ja auttaa siten tuotannonsuunnittelijaa tekemään käytännön päätökset. Erityisen tärkeää oli myös mahdollistaa koneiden operaattoreille jatkuva näkymä työjonoon.

Lue lisää projektien kulusta

Automatisoinnissa suuri potentiaali

Tuotannossa tehdään töitä kolmessa vuorossa viitenä päivänä viikossa. Tehtaalla syntyy pakkauksia muun muassa useille kotimaisille elintarvikkeille, kosmetiikkatuotteille ja valikoiduille alkoholituotteille. Muovi-Heljangolla nähään tuotannon tehostamisessa suuri liiketoimintapotentiaali.

– Olemme halunneet varautua tulevaisuuden volyymeihin etupainotteisesti ja ennakoiden. Aiemmin suunnittelimme tuotantoa manuaalisesti Google-kalenterin ja paperilappujen avulla, mutta tuotantomäärien kasvaessa haluamme hyödyntää yhä enemmän automaation tarjoamia mahdollisuuksia, Mia-Maija Manninen kertoo.

Tuotannon tehostaminen ja huippuunsa viritetty valmistuksenohjaus vaativat ohjelmistokumppanilta aitoa ymmärrystä asiakasyrityksen liiketoiminnasta ja tuotetarjoamasta. Uuden ohjelmiston käyttöönottovaiheessa tarvitaan avointa ja rehellistä keskustelua siitä, mihin asioihin kannattaa erityisesti panostaa.

Muovi-Heljangolla PESiä käyttää tällä hetkellä tietty ydinjoukko, mutta vaikutukset näkyvät koko organisaatiolle.

– Halusimme yhteistyökumppanin, joka haluaa aidosti ymmärtää, miksi toivomme ja tarvitsemme järjestelmältä tiettyjä toimintoja. Arvostamme myös rehellistä keskustelua siitä, mitkä toiminnot on järkevää toteuttaa ja mitkä eivät – ja miksi. Pinjasta näkyy aito välittämisen asenne, ja olemme yllättyneet, kuinka joustavasti pienet muutokset ja säädöt ovat matkan varrella onnistuneet, Manninen kertoo.

Muovin uusi aikakausi: laadulla ja määrällä on väliä

Fossiilisten materiaalien vähentäminen ja biopohjaisiin sekä kierrätysvaihtoehtoihin siirtyminen ovat näkyvästi esillä yhteiskunnallisessa keskustelussa. Muovi-Heljanko on kehitystyössä aitiopaikalla ja osallistuu mielellään myös laajempaan keskusteluun.

– Kuten moni tietääkin, muovi on esimerkiksi elintarvikepakkauksissa ylivoimainen materiaali. Merkitystä on kuitenkin niin määrällä kuin laadullakin. Siksi mekin katsomme koko ajan tulevaisuuteen ja teemme tuotteillamme jatkuvaa testausta ja kehitystyötä, Muovi-Heljangon myyntipäällikkö Mårten Karlsson kertoo.

Olennaista on ottaa hiilijalanjäljen laskennassa huomioon ketjun kaikki osa-alueet ja tarkastella asiaa kokonaisuutena. Esimerkiksi elintarvikehävikki on merkittävä ympäristöhaaste, ja hävikin minimoinnissa muovi on monesti ylivertainen muihin materiaaleihin nähden. Nykypäivänä saatavilla on myös monenlaisia kierrätysmateriaalista ja biopohjaisista raaka-aineista valmistettuja muoveja.

– Tehokkuus ohjaa meillä vahvasti kaikkia toimintoja, myös materiaalihankintoja. Tavoitteenamme on, että ostomme ovat pitkälle automatisoituja, oikea-aikaisia ja määrällisesti optimoituja. Myös tällä osa-alueella hyödynnämme PESiä päivittäisessä työssämme, Karlsson kertoo.

Tavoitteenamme on, että ostomme ovat pitkälle automatisoituja, oikea-aikaisia ja määrällisesti optimoituja. Myös tällä osa-alueella hyödynnämme PESiä päivittäisessä työssämme.

Mia-Maija Manninen

Myynnin tuki, Muovi-Heljanko

Projektista lyhyesti

1

Käyttöönottovaihe vaati työtä pohjadatan poimimisessa ja siivoamisessa.

2

PES:n avulla on pystytty parantamaan tuotannon suunnittelun tarkkuutta ja ennakoimaan niin materiaali- kuin henkilötyötarpeitakin.

3

PES:iä käyttää tehtaalla ydinjoukko, mutta vaikutukset tuntuvat koko organisaatiossa.

Kiinnostuitko? Kysy lisää!

Tutustu myös näihin menestystarinoihin

Normet

”Pinjan väki selvästi tuntee toimialansa. Tuote tukee hyvin juuri niitä asioita, joita näin asiakkaan näkökulmasta toivommekin.”

Sandvik

“PESin myötä läpinäkyvyys on parantunut suuresti ympäri organisaatiota.”

Patria Aerostructures

”Ilman Pinjan kanssa toteuttamaamme digitaalista ratkaisua seuraava kehitysvaihe automaation yhä laajemmaksi hyödyntämiseksi ei olisi mitenkään mahdollinen”