Haaste: Ulkoistettu kunnossapito edellyttää luottamusta ja yhteisiä pelisääntöjä

Moventaksen Ikolan tehtaalla konehallinnan ja kunnossapidon tiedot kulkevat avoimesti eri osapuolten välillä. Järjestelmäratkaisujen tarkoituksena on helpottaa valmistusta ja kohottaa käyntiastetta.

Moventaksen juuret juontavat Valmetin voimansiirtotehtaaseen Jyväskylän Rautpohjassa. Tuotanto jatkuu yhä Rautpohjassa, mutta rivakasti kasvaneen kysynnän vuoksi Jyväskylään rakennettiin uusi tehdas. Sen tuotannon ydin on hammaspyörien työstö sekä karkaisu ja tuuliturbiinivaihteiden kokoonpano. Uusi tehdas on erittäin nykyaikainen – sen tuotteetkin ovat hyvin vaativia, sillä tuulipuistossa kaikki huolto- ja korjaustyöt ovat kalliita.

Ikolan ja Rautpohjan tehtaitten kunnossapito on ulkoistettu, ja sitä hoitaa Maintpartner Oy. Kunnossapitoa ohjataan Maint by Pinja -kunnossapitojärjestelmällä. Tuotannon rooli järjestelmän käyttäjänä on tyypillisesti toimia työn tilaajana. Moventaksella järjestelmän käyttöoikeuksia on jaettu tavallista laajemmin tuotannon esimiehille.

Ohjelmistot näyttävät viat, niiden syyt ja korjauksen keston. Samalla esiin nousevat myös eniten vikaantuneet koneet ja vikojen seurannaisilmiöt.

Lue projektista lyhyesti

Ratkaisu:
Helppokäyttöiset järjestelmät keskustelevat keskenään ja tukevat päivittäistä työskentelyä

Kokemukset ja palautteet järjestelmän käytöstä ja käytettävyydestä ovat olleet hyviä. 

”Maintpartner tuottaa palvelun, ja samaan aikaan tuotannon esimiehet näkevät kunnossapidon työaikataulun hallintaohjelmistojen kautta. Järjestelmä on todettu hyväksi, sillä huoltokutsua lähettäessään tuotanto näkee kunnossapidon kuormituksen; siitä voi päätellä, kuinka nopeasti apu vaivaan on luvassa”, kertoo kunnossapitoinsinööri Jani Hänninen.

Ikolan tehtaassa sovelletaan Pinjan kolmea eri järjestelmää. Järjestelmät pelaavat hyvin yhteen. Maintin hälytys lähtee koneelta liikkeelle Machine Trackin by Pinja -järjestelmän kautta. Andon by Pinja -tuotannon avunpyyntö- raportointijärjestelmä on käytössä kokoonpanon puolella. 

”Raporttien teko palavereja varten on varsin turhauttavaa puuhaa. Meillä se on helppoa, sillä Maintpartnerin kanssa pidettävissä viikko- ja kuukausipalavereissa käytetään suoraan Maintin ja Machine Trackin reaaliaikaisia näyttöjä. Niiltä näkyvät tiedot halutuilta ajoilta. Tiedot saadaan myös siirrettyä suoraan palaveripöytäkirjoihin, joten turhalta kopioimiselta vältytään ja ajan voi käyttää hyödyllisempiin työtehtäviin”, sanoo Hänninen.

Ohjelmistot näyttävät viat, niiden syyt ja korjauksen keston. Samalla esiin nousevat myös eniten vikaantuneet koneet ja vikojen seurannaisilmiöt. Järjestelmän ominaispiirteenä on läpinäkyvyys ja vähentynyt ”käsityön” määrä.

”Raporttien teko palavereja varten on varsin turhauttavaa puuhaa. Meillä se on helppoa, sillä Maintpartnerin kanssa pidettävissä viikko- ja kuukausipalavereissa käytetään suoraan Maintin ja Machine Trackin reaaliaikaisia näyttöjä."
Jani Hänninen, kunnossapitoinsinööri, Moventas

Jani Hänninen

kunnossapitoinsinööri, Moventas

Projektista lyhyesti

1

Tehtaiden kunnossapito on ulkoistettu kumppanille. Kumppanin tehtävänä on huolehtia huolto- ja korjaustöistä.

2

Tuotannon esimiehet voivat seurata kunnossapidon työaikataulua ja toteumaa kunnossapitojärjestelmän kautta.

3

Järjestelmistä saatava data helpottaa päivittäistä tekemistä sekä toimii tehokkaasti johtamisen apuna.

Kiinnostuitko? Kysy lisää!

Tutustu myös näihin menestystarinoihin

Kuusakoski

Kuusakosken kierrätyskoneisto on kehitetty käsittelemään valtavat määrät metallia, muovia, kumia ja sähkölaiteromua. Novi by Pinja -kunnossapitojärjestelmä auttaa Kuusakosken kunnossapitotiimiä pitämään konekannan iskussa.

Versowood

”Kaikki laitteet on viety kunnossapitojärjestelmän hierarkiakansioon, joten konekohtaiset tiedot löytyvät vaivattomasti. Muutenkin järjestelmän käyttö on loogista ja helppoa.”

Ifolor

”Novin käyttöönotto oli todella helppo, koska perustyö oli tehty jo Maintiin. Novi itsessään on käyttäjäystävällinen ja käyttöliittymä on selkeä.”