Tällä hetkellä Machine Trackilla seurataan yhteensä 17 NC ohjatun automatisoidun koneen sekä robotin toimintaa. Järjestelmää käyttävät niin robottien operaattorit, työnjohto kuin telakan huoltomiehetkin. Pääasiassa järjestelmällä mitataan tehokasta käyntiaikaa sekä kerätään tietoja häiriöistä ja odotusajoista. Kerätyn datan avulla osatuotantoa pystytään kehittämään tehokkaammaksi.
– Esimerkiksi pari vuotta sitten toteutimme laipiolinjalla Lean-menetelmiin perustuvan kehitysprojektin, jossa hyödynsimme Machine Trackin keräämiä tietoja tuotannon optimoinnissa. Laipiometrien tuotantomäärä tuplaantui. Nyt olemme tuoneet Lean-toimintamallia myös muille tuotantolinjoille, Meyer Turun runkotuotannon kehityskoordinaattori Petri Uotila kertoo.
Meyerilla Machine Trackia käytetään selaimen kautta, mikä mahdollistaa järjestelmän käytön myös mobiililaitteilla. Käytössä on myös Machine Trackin laatutarkistukset–moduuli operaattoreiden laatutarkistuksia varten sekä layout-näyttö, joka kertoo runkovalmistuksen seurantakohteiden tilan tehtaan layout-näkymässä.
– Moduulin avulla profiiliosien ja levypaneelien mittatarkkuus voidaan kirjata suoraan Machine Trackiin. Kirjauksia ei tarvitse enää tehdä paperille kuten aiemmin, selventää järjestelmäasiantuntija Petteri Soininen.
Uotila ja Soininen ovat olleet tyytyväisiä niin Pinjan kanssa tehtyyn pitkäaikaiseen yhteistyöhön kuin Machine Trackin tuomiin hyötyihin.
– Machine Track -ohjelman perustoiminnot ovat kunnossa ja ohjelman kehitystyö on sujunut mutkattomasti, Uotila sanoo.