Haaste: Manuaalinen raporttien koostaminen vei aikaa analysoinnilta

Metsätyö Oy maahantuo, markkinoi ja myy metsäkonevarusteita, työkoneiden tieteriä, kauhateräksiä ja kaivinkynsiä.

“Aiemmin työstin raportteja Exceliin ja laadin raportteja raportin perään. Työaikani menikin lukujen ja tietojen kaivamiseen manuaalisesti eri lähteistä, etenkin toiminnanohjausjärjestelmästä”, Johanna Iltola, talouspäällikkö Metsätyö Oy:stä kertoo. 

Raporttien laatiminen käsipelillä oli aikaa vievää, eikä varsinaiseen analysointiin ja pohtimiseen jäänyt aikaa. Lisäksi usein oli kiire laatia seuraavaa raporttia. Päätöksenteon tueksi ja toiminnan tehostamiseksi Metsätyö päätti hankkia business intelligence -ratkaisun. Ensimmäinen valinta osoittautui käytössä kuitenkin hankalaksi eikä soveltunut heille. Metsätyö päätti ottaa aikalisän ja puntaroida muita vaihtoehtoja.

Power BI:n näyttävät visualisoinnit auttavat tiedon jakamisessa ja jalkauttamisessa myös sellaisille, joille taloushallinnon maailma ei ole niin tuttu.

Ratkaisu: Power BI ja opastavat Pinjan työpajat avuksi

”Vertailun jälkeen päädyimme Pinjan Power BI -palveluun, johon olemme hyvin tyytyväisiä. Käyttöönotto sujui Pinjan kanssa nopeasti ja saimme Excelistä tutunnäköisen käyttöliittymän eteemme. Aiemmasta kokemuksesta viisastuneina tilasimme peruspaketin lisäksi säännöllisesti pidettävät workshopit, jotta oppisimme hyödyntämään monipuolisesti Power BI:n raportointiominaisuuksia. Työpajoissa olemme saaneet Pinjalta ohjeita raporttien luomiseen ja ongelmatilanteet ovat ratkenneet mutkattomasti. Mielestäni Power BI:n ehdoton etu kilpailijoihin nähden on helppokäyttöisyys”, Iltola kertoo.

"Erityisesti toimitusjohtajamme on tykästynyt siihen, että pystyy aamukahvin äärellä tarkistamaan mobiililaitteestaan, missä milloinkin mennään."
Johanna Iltola, talouspäällikkö, Metsätyö Oy

Power BI:n avulla visuaalista tiedonjakoa

“Tällä hetkellä käyttömme painottuu myynnin seuraamiseen eri näkökulmista ja taloushallinnon keskeisten lukujen tarkasteluun. Power BI:n näyttävät visualisoinnit auttavat tiedon jakamisessa ja jalkauttamisessa myös sellaisille, joille taloushallinnon maailma ei ole niin tuttu. Erityisesti toimitusjohtajamme on tykästynyt siihen, että pystyy aamukahvin äärellä tarkistamaan mobiililaitteestaan, missä milloinkin mennään. Uskon, että Power BI:ssä on vielä valtavasti käyttämätöntä potentiaalia, jota voimme hyödyntää liiketoimintamme kehittämisessä ja asiakkaiden palvelemisessa”, Iltola kertoo.

Power BI -palvelu on säästänyt Metsätyöllä aikaa ja kustannuksia. Käsityönä tehdyt excelit ovat korvautuneet reaaliaikaisilla raporteilla, jotka ovat koko ajan valmiina napin painalluksen takana. Työtaakkakin on jakaantunut tasaisemmin, kun kuukausien vaihteisiin ajoittuneet kiirepiikit ovat kadonneet. “Power BI on käyttäjäystävällisyydellään tarjonnut meille monta onnistumisen kokemusta”, Iltola päättää.

Johanna Iltola

talouspäällikkö, Metsätyö Oy

Tutustu myös näihin menestystarinoihin

PKC

”Inhimillisen virheen mahdollisuus poistuu, kun mittaus tehdään koneellisesti ja systemaattisesti jokaisesta tuotteesta. Ratkaisun avulla säästetään niin työtunneissa kuin materiaalimäärissäkin.”

Valtra

”Pinjalla löytyy osaamista ja palvelua automaation kaikilla osa-alueilla, mm. ohjelmisto-, instrumentointi-, sähköistys- ja tietoverkkosuunnittelussa.”

Rocla

”Simulaattorin ansiosta meillä on mahdollisuus tehdä testit entistäkin tarkemmin, paremmin ja tehokkaammin.”