Autokatsastukset nopeutuvat tabletin avulla

Pinjan kehittämä Muster-katsastusjärjestelmä nopeuttaa autojen katsastusprosessia huomattavasti. Tarkastustulokset syötetään suoraan tablettitietokoneelle ja asiakkaalle voidaan tulostaa päätös heti mukaan. Muster ei ainoastaan nopeuta katsastuksen läpivientiä, vaan siinä on mukana myös ajanvaraus, kassa- ja laskutusjärjestelmä. Järjestelmä on jo otettu käyttöön yli sadalla katsastusasemalla Suomessa. Käyttäjäkokemukset ovat olleet erittäin positiivisia.

– Paperilla raportointi ja varmuuskopiointi jäivät toimistotyöstä pois, koska raportit menevät suoraan tilitoimistolle ja Muster tekee varmuuskopiot automaattisesti. Myös katsastuslinjaa on saatu nopeutettua. Ennen asiakasta kehotettiin ohjaamaan auto katsastuksen jälkeen ulos ja tulemaan takaisin hakemaan paperit. Nyt dokumentit voidaan antaa asiakkaalle heti mukaan, koska tiedot on syötetty suoraan tablettitietokoneelle, Musterin käyttöön ottanut yrittäjä Jarno Viinikainen Meidän Katsastus Oy:stä kertoo.

Pilvipalvelussa tieto päivittyy reaaliaikaisesti

Muster tarjotaan pilvipalveluna, ei siis työasemalle erikseen asennettavana ohjelmistona, jolloin kertaluontoinen hankintakustannus on yrittäjälle hyvin pieni. Katsastusjärjestelmän lisäksi Muster on tiettävästi ensimmäinen ”pilvessä” toimiva kassajärjestelmä, jossa on mukana maksupääteintegraatiot. Järjestelmässä on myös nettiajanvaraus ja liitännät Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin järjestelmiin.

Ennen asiakasta kehotettiin ohjaamaan auto katsastuksen jälkeen ulos — Nyt dokumentit voidaan antaa asiakkaalle heti.

Jarno Viinikainen, Katsastusalan yrittäjä,
Meidän Katsastus Oy

logo_meidan_katsastus

Lue lisää

Opetushallitus
ICT-palvelut
Muster

Lisätietoja

Kimmo Kasurinen
kimmo.kasurinen@pinja.com
+358 50 381 1225