ProDrives: paras ja kustannustehokkain ratkaisu

Lee & Man Paper Manufacturing Ltd. (Lee & Man Paper) on yksi maailman johtavista paperin ja sellun valmistajista. Vuonna 2016 Lee & Man Paper investoi samanaikaisesti kahteen pehmopaperin tuotantolinjaan, TM 9 ja TM 10, tavoitteenaan Kiinan pehmopaperimarkkinoiden valtaaminen. Paperikoneiden toimittajaksi valittiin Voith, ja Pinja toimitti koneille uudet ProDrives- linjakäytön ohjausjärjestelmät.

”Kyseessä oli ensimmäinen yhteistyöprojekti Lee & Man Paperin ja Pinjan välillä. Käyttöönoton aikana olimme hieman huolissamme sähkökäyttöjärjestelmän lopullisesta toimivuudesta, koska sovellukseen tehtiin jonkin verran muutoksia. Projekti vietiin kuitenkin läpi onnistuneesti ja ProDrives toimii nyt todella hyvin”, toteaa Lee & Man Paperin sähköjärjestelmien käyttöpäällikkö Zeng Yong.

Pinjan ProDrivesin linjakäytön sovelluskehityksessä käytettiin simulaattoreita, jotta konetta pystyttiin ajamaan virtuaalisesti. Näin kaikki tarvittavat toiminnot saatiin testattua etukäteen, mikä minimoi käyttöönottoajan tehtaalla. Suomen päässä sovelluksen määrittelystä ja projektinohjauksesta vastasi Pinjan sähkökäyttöjen liiketoimintapäällikkö Marko Loisa.

”Toimitimme asiakkaalle linjakäytön ohjausjärjestelmän kahteen pehmopaperikoneeseen. Sovellukset toimitettiin asiakkaan omaan Siemens PCS7 -järjestelmään. Linjakäytön ohjausta on pidetty perinteisesti vaativana sovelluksena paperikoneessa. Sellaisen tuotteen kehitys ja toimittaminen ilman ongelmia on aina mukavaa”, Loisa tuumailee tyytyväisenä.

Asennus eteni tehtaalla suunnitellusti

Paikan päällä Kiinassa asennusta oli valvomassa Pinjan projekti-insinööri Guohua Yang: ”Asiakkaan asennettua PLC- ja käyttökaapit, kytkimme ohjausvirran syötön kaappeihin. Sen jälkeen testasimme kaikki ohjaussignaalit, jotka oli mahdollista testata, suorittamalla ProDrives-sovelluksen vianmäärityksen. ProDrives-projektiin osallistuminen oli minulle suuri ilo, sillä se syvensi työkokemustani ja vakuutti todella Pinjan teknologisesta vahvuudesta paperikonealalla.”

Jatkokehitystä varten, Lee & Man Paperin Zeng Yongilla on muutama idea. Käyttöliittymä voisi esimerkiksi toimia järjestelmän vikatilanteessa intuitiivisemmin: Vioittuneen laitteen voisi nähdä suoraan tietyllä värillä. Lisäksi hän pohti, että ProDrives-järjestelmän käyttöliittymä voisi olla suppeampi, jolloin käyttäjä näkisi vain tarpeelliset toiminnot.

Tulevaisuudessa Zeng Yong näkee yhteistön Pinjan kanssa potentiaalisesti jatkuvan: “Sähköjärjestelmien käyttöpäällikkönä odotan innolla tulevia yhteistyömahdollisuuksia Pinjan kanssa. Paperikoneiden ja linjakäyttöjen alueella Pinjan ProDrives on ehdottomasti paras ja kustannustehokkain ratkaisu.”

Odotan innolla tulevia yhteistyömahdollisuuksia Pinjan kanssa. Paperikoneiden ja linjakäyttöjen alueella Pinjan ProDrives on ehdottomasti paras ja kustannustehokkain ratkaisu.

Zeng Yong, TM 9 ja TM 10 -tuotantolinjojen sähköjärjestelmien käyttöpäällikkö,
Jiangxi Lee & Man Paper Manufacturing Ltd.