Haaste: Laaja konekanta vaatii jatkuvaa huoltoa ja huolenpitoa

Kuusakosken kierrätyskoneisto on kehitetty käsittelemään valtavat määrät metallia, muovia, kumia ja sähkölaiteromua. Novi by Pinja -kunnossapitojärjestelmä auttaa Kuusakosken kunnossapitotiimiä pitämään konekannan iskussa.

Heinolan tehdas tuli osaksi Kuusakosken tarinaa 1970-luvulla. Sittemmin siitä on kehittynyt yrityksen Suomen toimintojen keskipiste. Siellä sijaitsevat muun muassa automurskaamo, upotuskellutuslaitos, alumiinisulatto ja elektroniikkaromun käsittely. Tehdasalueella työskentelee kaikkiaan liki 200 ihmistä, jos alueella työskentelevät urakoitsijatkin lasketaan mukaan.

Suurella tehtaalla riittää laitteita ja koneita. Kunnossapitopäällikkö Jani Oravalan ja ostopäällikkö Lasse Leinosen mukaan Heinolassa on käytössä noin 900 suurempaa laitekokonaisuutta. Yhdeksi laitekokonaisuudeksi lasketaan esimerkiksi automurskan kuljetin, johon kuuluvat kuljetinhihnat, telat ja vaihdemoottori. Laitteiden päivittäiset huollot ja korjaukset hoidetaan pääasiassa oman kunnossapito-organisaation voimin. Asentajat paiskivat töitä tuotannon tapaan kolmessa vuorossa. Suurempien huoltokatkojen aikana kunnossapitotiimiä vahvistetaan ulkopuolisilla huoltourakoitsijoilla.

Ratkaisu: Novilla tehoa kunnossapidon hallintaan

Kuusakosken kunnossapidon työkaluksi hankittiin ensimmäinen varsinainen kunnossapitojärjestelmä 90-luvun lopulla. Ajan saatossa järjestelmä jäi auttamattomasti ajastaan jälkeen ja sen käyttö hiipui käytettävyysongelmien myötä. Niinpä yritykselle alettiin etsiä uutta kunnossapitojärjestelmää. Huolellisten vertailujen jälkeen Novi osoittautui yrityksen tarpeisiin sopivimmaksi. Novin web-maailma ja visuaaliset ominaisuudet vakuuttivat.

Vanhassa kunnossapitojärjestelmässä olevat tiedot vaativat päivitystä, mikä hidasti työtä; laitekortit piti päivittää ennen siirtoa uuteen järjestelmään. Oravalan ja Leinosen mukaan järjestelmän vaihto sujui varsin vaivattomasti. Laitetiedot saatiin siirrettyä uuteen järjestelmään yhdellä ajolla ja järjestelmäprojektin kustannuksetkin pysyivät hyvin sovituissa raameissa.

Projektista lyhyesti

1

Kuusakosken kierrätyskoneisto on kehitetty käsittelemään valtavat määrät metallia, muovia, kumia ja sähkölaiteromua.

2

Laitteiden päivittäiset huollot ja korjaukset hoidetaan pääasiassa oman kunnossapito-organisaation voimin.

3

Novi auttaa Kuusakosken kunnossapitotiimiä pitämään konekannan toiminnassa sekä tarjoaa kunnossapidon kehittämiseen liittyvää tietoa päivittäisjohtamisen tarpeisiin.

Kiinnostuitko? Kysy lisää!

Tutustu myös näihin menestystarinoihin

Fazer makeiset

Makeistehtaan lukuisat valmistuslinjat säteilevät kaikkiin laitoksen prosesseihin. Siksi kokonaiskäytettävyyden mittaaminen ja ongelmien paikallistaminen on erittäin tärkeää. Mittaustieto kertoo myös, paljonko rahaa säästyy.

Ifolor

Kunnossapitojärjestelmän hankinnan jälkeen Ifolorilla on pystytty lyhentämään tuotannon läpimenoaikoja jopa 40 prosenttia. Novin avulla olemme pystyneet kehittämään tuotannon ja kunnossapidon välistä yhteistyötä. Huoltokutsut ja niiden tila ovat nyt kaikkien nähtävillä. Toiminta on läpinäkyvää ja kaikilla on käytössään reaaliaikainen tilannetieto.

Napapiirin Energia ja Vesi Oy

Kasvavan ja kehittyvän yrityksen kunnossapito kaipasi kunnossapitojärjestelmän tehostamista. ”Novi valikoitui käyttöömme sen joustavuuden, mobiiliuden sekä muokattavuuden vuoksi.”