Suuri kone entistä pienempään tilaan – mission impossible?

”Kuivatusosan suunnittelu uuteen kartonkikoneeseemme oli haastava juttu, sillä vanha kone oli purettu pois ja uusi piti rakentaa samaan monttuun. Perustuksia piti vahvistaa ja tila pieneni edelleen. Tilaan piti sovittaa monta asiaa: viiran kiristimet, päänvientilaitteet sekä suuri määrä putkistoa. Kuivaussylintereidenkin määrä kasvoi. Aluksi tilanne näytti hurjalta, mutta niin vain kaikki saatiin toimimaan. Päänvienti on toiminut hyvin – pelkäsin pahempaa. Ja kiristimet ovat ajettavuusmielessä hyvät.

Layoutin suunnittelu oli mielestäni projektin haastavin osa. Tarvittiin osaamista ja näkemystä ratkaisuista, jotta tarvittava rautamäärä saatiin mahtumaan. Pinja teki hyvää työtä ja vaikeasta hommasta toimivan ratkaisun.

Kartonkikone on ollut toiminnassa heinäkuun lopulta asti. Kone saatiin startattua aikataulussaan ja alku on sujunut hyvin. Kuivatusosa on toiminut odotusten mukaan. Automaatioon ja koneohjauslogiikkaan on tehty startin jälkeen muutoksia, mutta sekin on kokonaisuutena pelannut ihan hyvin.

On aina vähän haastavaa, kun projektissa on päätoimittaja ja alihankkijoita. Tässä tapauksessa kaikki sujui mallikkaasti. Oli yhteisiä palavereita ja ratkaisuja etsittiin hyvässä yhteistyössä. Tietoa vaihdettiin ja toisiamme kuunneltiin.

Uskaltaisin kyllä käyttää Pinjaa jatkossakin. Heillä on osaavaa ja kokenutta porukkaa. Kokemuksella on iso merkitys erityisesti rebuild-projekteissa, joissa vanhat rakenteet saattavat aiheuttaa päänvaivaa. Näissä projekteissa kysytään mielikuvitusta ja luovuutta enemmän kuin uutta rakennettaessa.”

Tilaan piti sovittaa monta asiaa: viiran kiristimet, päänvientilaitteet sekä suuri määrä putkistoa. Pinja teki hyvää työtä ja vaikeasta hommasta toimivan ratkaisun.

Timo Tallinen, Technical Director,
Kotkamills Oy

logo_kotkamills

Lue lisää

Teollisuuden suunnittelupalvelut

Lisätietoja

Veijo Lindberg
veijo.lindberg@pinja.com
+358 40 034 2699