Once automatisoi kemikaalikuormien kirjanpidon

Kotkamills on käyttänyt Once-järjestelmää jo vuodesta 2011 lähtien. Aluksi järjestelmään kirjattiin tehtaalle saapuvat hake- ja purukuormat, mutta pian huomattiin, että se taipuu ongelmitta myös kemikaalien vastaanottoon. Tehtaan portille saapuvat rekat ohjataan vaa’alle, jossa kuljettaja kirjaa päätteelle rahtikirjanumeron, kemikaalilaadun sekä toimittajan. Tämän jälkeen Once hoitaa kaiken materiaalivirtoihin liittyvän tietojenkeruun automaattisesti, reaaliaikaisesti ja luotettavasti ilman tehtaan oman henkilökunnan työpanosta.

– Aiemmin materiaalivirtojen vastaanotto ja kirjanpito tapahtuivat ”käsipelillä” Exceliin kirjaten, mikä aiheutti sekaannuksia ja päällekkäistä työtä. Once teki lopun vastaanoton ongelmista ja säästi työntekijöiden aikaa tärkeämpiin tehtäviin. Järjestelmän käyttöönotto linjasi toimintaamme hyvään ja tehokkaampaan suuntaan, terminaalipäällikkö Sakari Falkman kertoo.

Once kirjaa tällä hetkellä kaikki tehtaalle tulevat materiaalikuormat aina puuaineksesta kemikaaleihin, joita tehtaalla on käytössä yli 100 erilaista. Järjestelmän avulla kemikaalikuormat tunnistetaan, punnitaan ja ohjataan tehtaalla oikeaan osoitteeseen. Once ylläpitää valtavaa tietomäärää, jota hyödynnetään mm. materiaalivirtojen jatkuvassa seurannassa, laskutusinformaation keräämisessä, satunnaisten pistokokeiden tekemisessä, sekä kemikaalien käyttöön liittyvien lakisääteisten viranomaisraporttien laatimisessa. Myös Kotkamillsin sisäiset raaka-aineiden siirrot Kotkan ja Imatran Tainionkosken tehtaiden välillä kirjautuvat Once-järjestelmään.

”Sisäänajo kesti vain kuukauden”

Pinjan Once-järjestelmä erottui edukseen niin palvelun kuin ylläpitokustannustenkin puolesta. Myös Oncen soveltuvuus kaikkien materiaalivirtojen tiedonhallintaan puolsi valintaa. Sopivankokoinen, toimintakulttuuriltaan joustava ja innovatiivinen yhteistyökumppani varmistui oikeaksi valinnaksi jo alkuvaiheessa.

– Järjestelmän sisäänajo kesti vain kuukauden päivät, ja meillä Kotkamillsillä ei kyllä ole moitteen sijaa Oncen käyttöönotossa ja toiminnassa. Pinjan ja meidän välille muodostui kumppanuus, johon olemme olleet tyytyväisiä, vakuuttaa Falkman.

Once-järjestelmä teki lopun vastaanoton ongelmista ja säästi työntekijöiden aikaa tärkeämpiin tehtäviin. Järjestelmän käyttöönotto linjasi toimintaamme hyvään ja tehokkaampaan suuntaan.

Sakari Falkman, Terminaalipäällikkö
Kotkamills Oy

logo_kotkamills

Lue lisää

Kuopion Energia -menestystarina
Once – polttoaineen hallintajärjestelmä
Helsingin Energia valitsi Once-toiminnanohjausjärjestelmän
Once-materiaalinseurantaratkaisun käyttö laajenee vaneritehdasympäristöön Venäjälle

Lisätietoja

Annimari Lehtomäki
annimari.lehtomaki@pinja.com
+358 50 567 4111

Petrus Taskinen
petrus.taskinen@pinja.com
+358 50 413 1447