Kiirake

Proof of Conceptin kehittämiseksi vuorokauden tunnit oli jaettu kolmelle työpäivälle, joiden aikana työssä ahersi kaksi Pinjan ohjelmistokehittäjää.

Palaute on ollut pääasiassa positiivista ja innostunutta. Ihmisten on helpompi ymmärtää, mistä palvelutuotteessa on kyse, kun siitä on olemassa konkreettinen demo. Olemme saaneet myös kehittäviä ideoita siitä, missä muilla aloilla tuotetta voisi hyödyntää.

Anneli Keeninen, Yrittäjä, Kiirake Oy

Haaste: Uusi elektroninen maksutapa

Kiirake Oy:n yrittäjät Anneli ja Mikko Keeninen kertovat, että idea uudesta palvelutuotteesta syntyi viime syksynä. Keeniset maahantuovat itse RFID-laitteita ja alkoivat pohtia, voisiko esimerkiksi festareilla juomia ja ruokia maksaa käteisen tai hitaasti toimivien pankkiyhteyksien sijaan elektronisella rannekkeella tai lipulla. Näin myös tapahtumajärjestäjä saisi helposti eritellyn raportin myynneistä.

– Luulen, että idea kumpuaa alun perin omista festarikokemuksista. Itse festarikävijänä on tullut mietittyä, miten vielä 2000-luvulla on mahdollista, että jokaiselle kojulle on hirveät jonot. Eikö ostoprosessia muka voisi jotenkin nopeuttaa, Anneli muistelee.

Pinja oli Keenisille yrityksenä entuudestaan tuttu nimeltä ja sen hyvästä maineesta. Pariskunta otti yhteyttä Pinjaan, jonka kanssa he ryhtyivät yhdessä selvittämään, olisiko liikeidea mahdollista toteuttaa käytännössä. Demon toteutuksen rahoituksessa apuun tuli Tekesin Innovaatioseteli, joka on liiketoiminnan kehittämiseen tarkoitettu 5000 euron arvoinen rahoitus.

Ratkaisu: Asiakaspalaute antaa uutta suuntaa palvelumuotoiluun

24 tunnin Proof of Concept -toteutus järjestettiin maaliskuussa. Vuorokauden tunnit oli jaettu kolmelle työpäivälle, joiden aikana työssä ahersi kaksi Pinjan ohjelmistokehittäjää. Päivän tavoitteena oli saada aikaiseksi jotain näkyvää; konkreettinen tuote, jota voi esitellä asiakkaille ja yhteistyökumppaneille. Tavoitteessa onnistuttiin, ja Keeniset ovat ehtineet jo kerätä demon avulla asiakaspalautetta.

– Palaute on ollut pääasiassa positiivista ja innostunutta. Ihmisten on helpompi ymmärtää, mistä palvelutuotteessa on kyse, kun siitä on olemassa konkreettinen demo. Olemme saaneet myös kehittäviä ideoita siitä, missä muilla aloilla tuotetta voisi hyödyntää. Esimerkkeinä vaikkapa sopimuslounasruokailu, varastonhallinta ja vuokrausbisnes, Anneli listaa.

Mikko Keenisen mukaan Kiirakkeen palvelutuote sekä nopeuttaa että vähentää yrittäjän työtä, ja pienentää raportoinnin virhemarginaalia.

– Esimerkiksi sopimuslounasravintoloissa saatetaan yhä edelleen pitää tukkimiehen kirjanpitoa siitä, montako kertaa kukin työntekijä on käynyt syömässä. Jos tämä prosessi voidaan hoitaa elektronisen RFID-laitteen avulla, ei ole vaaraa siitä, että viiva lipsahtaa vahingossa väärän henkilön kohdalle. Myös kuluttaja-asiakkaan lounaskokemus yksinkertaistuu ja nopeutuu. Lisäksi ravintolayrittäjän työ helpottuu, kun sähköisen raportin voi tulostaa kerran kuussa nappia painamalla.

Seuraava askel eteenpäin

Kiirakkeen palvelutuotteen ensimmäinen pilottikokeilu on Jyväskylässä heinäkuun lopussa järjestettävässä Neste Rallissa, jossa ”elektroninen drinkkilippu” tulee osaksi yritysten VIP-paketteja. Tarkoituksena on lisäksi pilotoida tuotetta yhteistyössä lounasravintoloiden kanssa ja myöhemmin tulevaisuudessa kesäfestareilla.

Myös Kiirakkeen ja Pinjan yhteistyö jatkuu. Seuraavat askeleet palvelutuotteen kehittämiseksi on jo sovittu ja yhteinen näkemys kokonaiskuvasta on selvillä.

– Olemme olleet tyytyväisiä yhteistyöhön Pinjan kanssa. Työskentely on ollut ketterää ja olemme päässeet testaamaan liikeideaa heti käytännössä nopeilla kokeiluilla eikä niin, että koodarit koodaavat sovellusta vaikka vuoden verran ennen ensimmäistä pilottia. Varmasti tulevaisuudessakin on helppo työskennellä Pinjan kanssa ja rakentaa seuraavat portaat yhdessä, Keeniset pohtivat.

Tutustu menestystarinan palveluihin

Ohjelmistokehitys ja kumppanuus

Läpinäkyvää ohjelmistokehityskumppanuutta visiosta toteutukseen.

Asiakkaidemme kokemuksia

Prima Power

Prima Power valjasti kehittämisen ja innovoinnin tueksi Pinjan IoT-ratkaisut ja asiantuntijapalvelut

Sähköteknisen Kaupan Liitto

Sähköteknisen Kaupan Liitto toimii sähköteknisen kaupan alan kilpailukyvyn edistäjänä ja yhteiskunnallisena vaikuttajana. Lisäksi STK edustaa Suomessa kansainvälistä rakentamisen tuotteiden teknisten…

HUS

HUSin ja Pinjan integraatiopalveluihin liittyvä yhteistyö alkoi keväällä 2022, ja Pinjasta tuli HUSin integraatiotoimittaja transitioprojektin päätteeksi saman vuoden joulukuussa. Nyt…

EasyOpp

Toiminnanohjauspalveluita tarjoava EasyOpp jatkaa voimakasta kasvuaan hyödyntäen Pinjan monipuolista ohjelmistokehityskumppanuutta

Jydacom

Jydacom Oy on rakennusliikkeiden järjestelmätarpeisiin erikoistunut ohjelmistotalo. Jydacomin menestyksen salaisuutena ovat ohjelmiston toimialakohtaisuus ja kokonaisvaltaisuus – ratkaisu kattaa kaikki rakennusliikkeen…

DigiFinland

DigiFinland Oy edistää Suomessa sote- ja pelastusalan digikehittämistä sekä julkisen hallinnon ICT-yhteensopivuutta. Yhteistyössä Pinjan kanssa DigiFinland muun muassa kehittää digitaalisia…

Haluatko lisätietoja? Ota yhteyttä