Keminmaan Energian automaatiouusinta hoituu sujuvasti seisokkien yhteydessä

Pinja uudistaa Keminmaan Energian kaukolämpölaitosten automaation. Työ toteutetaan vaiheittain kesän 2016 aikana suunniteltujen seisokkien yhteydessä. Kaukolämmön tuotanto pidetään normaalina projektin ajan. Keminmaan Energian käyttöhenkilökunta osallistuu aktiivisesti projektiin. Näin suunnittelun ja käyttöönoton yhteydessä syntyvä tieto siirtyy suoraan käyttäjien osaamiseksi.

– Pinja valittiin projektin toteuttajaksi muun muassa hyvien referenssien ansiosta. Pääsimme myös nopeasti yhteisymmärrykseen projektin toteutuksesta. Meillä oli omia näkemyksiä ja toiveita projektin suhteen ja ne tullaan huomioimaan suunnittelussa, toimitusjohtaja Jukka Järnström Keminmaan Energia Oy:stä kertoo.

Keminmaan Energia tuottaa asiakkailleen kaukolämpöä 2MW ja 6MW kiinteän polttoaineen kattilalaitosten sekä kolmen huipputeholaitoksen avulla. Uusi järjestelmä sisältää Siemens kenttäautomaation n. 800 I/O:ta ja nykyaikaisen valvomoratkaisun. Käyttäjien tarpeisiin muotoiltu valvomokäyttöliittymä on tehokas työkalu kattilalaitosten ja kaukolämpöverkon hallintaan.

– Jokaisella firmalla on vähän oma tyylinsä hoitaa projekteja. Pinjan suhteen olemme tyytyväisiä siihen, että heillä on selvästikin halu pitää tilaajaan säännöllisesti yhteyttä. Tämä ei ole aina itsestään selvää. Kaikki eivät välttämättä ymmärrä, että yhteydenpito on tärkeä osa onnistunutta projektia. Projektivastaavana toimiva Tuomo Kanniainen on meille entuudestaan tuttu, sillä hän on ollut mukana lämpölaitoksen rakentamisessa, Järnström sanoo. Luotamme, että tämäkin projekti viedään mallikkaasti loppuun.

Pinja on paikallinen energia- ja lämpölaitosten asiantuntijakumppani. Voima- ja lämpölaitokset ovat erikoisosaamistamme yli sadan asiakasprojektin kokemuksella. Toimitamme asiakkaillemme vuosittain uusien laitosten sähköautomaatiojärjestelmiä ja uudistamme olemassa olevia laitoksia teknisten järjestelmien vanhetessa.

Pinjan suhteen olemme tyytyväisiä siihen, että heillä on selvästikin halu pitää tilaajaan säännöllisesti yhteyttä.

Jukka Järnström, Toimitusjohtaja,
Keminmaan Energia Oy

logo_keminmaan_energia

Lue lisää

Pölkky-menestystarina
Automaatio
Energiateollisuus

Lisätietoja

Sami Österman
sami.osterman@pinja.com
+358 40 520 4700