”Meillä ei ollut reaaliaikaista seurantaa eikä suunnitelmallisuutta, kunnes tuli Pinjan kunnossapitopalvelu”

Keminmaan Energia otti alkuvuodesta ensimmäisenä asiakkaana käyttöön Pinjan kunnossapitopalvelun. Pinjan kunnossapitopalvelu on pilvipalvelu, jonka avulla Keminmaan Energian töiden organisointi, seuranta ja raportointi hoituvat mobiilisti. Yritys tarjoaa asiakkailleen sähköön ja kaukolämpöön liittyviä palveluita ja työllistää vakituisesti 14 työntekijää.

Keminmaan Energian lämpölaitoksen hoitaja ja käytönvalvoja Aukusti Karvonen kertoo, että ennen kunnossapitopalvelua yrityksellä ei ollut käytössä reaaliaikaista järjestelmää töiden suunnitteluun tai kirjanpitoon. Joitakin muistiinpanoja oli tehty manuaalisesti kansioihin pääasiassa hälytystapauksissa, mutta työtehtävien etukäteissuunnitelmaa ei ollut. Pinja toteutti kesällä 2016 Keminmaan Energian kaukolämpölaitosten automatisoinnin, jonka yhteydessä nousi ilmoille ajatus uudentyyppisen kunnossapitojärjestelmän käyttöönotosta.

– Pinjan kunnossapitopalvelu on ollut meillä käytössä nyt puolisen vuotta. Alussa meillä oli haasteita järjestelmän sovittamisessa meidän tarpeisiimme. Saimme kuitenkin poistettua ohjelmasta valikoita, joita me emme tarvitse, ja lisättyä tilalle meidän omia tarkastuskohteita, Karvonen kertoo.

”Helppo opastaa myös kesätyöntekijöille”

Karvosen mukaan kunnossapitopalvelu on otettu työntekijöiden keskuudessa hyvin vastaan. Etenkin nuoret työntekijät ovat käyttäneet sovellusta mielellään, ja sen käyttö on ollut helppo neuvoa myös kesätyöntekijöille. Hyödyllisenä on pidetty erityisesti mahdollisuutta lisätä huoltokohteista valokuvia, sillä niiden avulla on helppo hahmottaa, mitä kohteessa on edellisen kerran tehty.

– Pinjan kunnossapitopalvelu on lisännyt avoimuutta. Työt ovat tallessa yhdessä ohjelmassa, josta kaikki voivat katsoa mitä on tehty ja mitä tapahtuu seuraavaksi. Meillä on paljon porukkaa lähtenyt eläkkeelle, ja emme esimerkiksi tiedä, mitä huoltoja he ovat aikanaan tehneet. Paha tässä vaiheessa alkaa enää eläkeläisille soittelemaan työasioista, Karvonen naurahtaa.

Tästä syystä Karvonen pitääkin tärkeänä, että töiden dokumentaatioon panostetaan jatkossa. Hän aikoo tulevaisuudessa myös hyödyntää tehokkaammin kunnossapitopalvelun ominaisuutta suunnitella töitä etukäteen. Pinjan kunnossapitopalvelu on otettu Keminmaan Energialla käyttöön vaiheittain, mutta Karvonen uskoo vahvasti, että käyttämällä ja tekemällä oppii parhaiten.

Työt ovat tallessa yhdessä ohjelmassa, josta kaikki voivat katsoa mitä on tehty ja mitä tapahtuu seuraavaksi.

Aukusti Karvonen, lämpölaitoksen hoitaja ja käytönvalvoja,
Keminmaan Energia

logo

Lue lisää

VOK Huoltopalvelut -menestystarina
Lämpö- ja vesilaitosten kunnossapito helposti paperittomaksi

Lisätietoja

Markus Keskiruokanen
+358 50 412 7217
markus.keskiruokanen@pinja.com