Haaste: Manuaalinen tiedon yhdistäminen ja raportoinnin kehittäminen

Jyväskylän Ammattikorkeakoululla tehdään paljon raportointia, esimerkiksi eri viranomaistahoille. Tähän saakka eri lähteistä tulevien tietojen manuaalinen yhdistäminen on ollut työlästä.

Pinjan toimintatapa on ollut erittäin joustava ja mutkaton. Kysymyksiin saa vastaukset nopeasti ja vastaantulevat ongelmat on saatu hyvin ratkottua

Ratkaisu: Pinjan avulla raportointiin tehoa ja visuaalisuutta

”Pinjan ratkaisujen ansiosta manuaalinen työ on vähentynyt, kun saadaan muodostettua esim. yhteenvedot ja tilannekatsaukset nopeasti. Jatkossa kehitetään myös talousdatan visualisointia raportoinnissamme Pinjan oppien avulla. Uskomme, että sen avulla tiedon sisäistämisestä tulee entistä helpompaa”, Titta Puranen, Controller ja Tero Janatuinen, laatupäällikkö, Jyväskylän Ammattikorkeakoulusta kertovat. 

“Olemme tilanneet Pinjalta useita räätälöityjä työpajoja taloushallinnon raportoinnin kehittämiseen. Osaamisemme on niiden myötä lisääntynyt merkittävästi ja olemme päässeet nopeasti kiinni tehokkuutta ja tuottavuutta parantaviin työkaluihin. Myös talousraportointimme ja budjetointimme ovat kehittyneet. Pinjan toimintatapa on ollut erittäin joustava ja mutkaton. Kysymyksiin saa vastaukset nopeasti ja vastaantulevat ongelmat on saatu hyvin ratkottua”, Puranen ja Janatuinen jatkavat.

Pinjan PowerPivot -konsultointi on Jyväskylän Ammattikorkeakoululle hyödyllinen palvelu. Sen avulla päästiin sisälle Microsoftin raportointityökalun tarjoamiin automatisointimahdollisuuksiin. PowerPivotilla pystyy käteväsi yhdistelemään isoja tietomassoja eri tietolähteistä. Kun tietomalli on saatu rakennettua, on tietojen päivitys sen jälkeen vain napin painallusta.

"Pinjan ratkaisujen ansiosta manuaalinen työ on vähentynyt, kun saadaan muodostettua esim. yhteenvedot ja tilannekatsaukset nopeasti."

Tutustu myös näihin menestystarinoihin

PKC

”Inhimillisen virheen mahdollisuus poistuu, kun mittaus tehdään koneellisesti ja systemaattisesti jokaisesta tuotteesta. Ratkaisun avulla säästetään niin työtunneissa kuin materiaalimäärissäkin.”

Valtra

”Pinjalla löytyy osaamista ja palvelua automaation kaikilla osa-alueilla, mm. ohjelmisto-, instrumentointi-, sähköistys- ja tietoverkkosuunnittelussa.”

Rocla

”Simulaattorin ansiosta meillä on mahdollisuus tehdä testit entistäkin tarkemmin, paremmin ja tehokkaammin.”