Invalidiliitto onnistui teknologisessa ja kulttuurillisessa muutoksessa Microsoft 365 -työkaluilla

Invalidiliitto on fyysisesti vammaisten ihmisten valtakunnallinen vaikuttamisen ja palvelutoiminnan monialajärjestö. Invalidiliitto edistää ja kehittää fyysisesti vammaisten ja toimintaesteisten henkilöiden mahdollisuuksia osallistua, liikkua ja elää täysipainoista elämää.

Yhteistyö Pinjan kanssa oli käynnistynyt jo aiemmin, mutta vuonna 2019 liitto otti yhteyttä Pinjaan kaivaten tukea uudenlaisen teknologian valinnassa ja käyttöönotossa. Invalidiliitolla oli tarve saavuttaa yhtenevän arkkitehtuurin mukainen, toimiva ja monipuolisia tarpeita palveleva toimiston perusympäristö. Tämä tarkoitti mm. aiemmasta sähköposti- ja kalenterikäytössä olleesta Notes/Domino-järjestelmästä siirtymistä toiseen teknologiaan.

Pinja osasi ehdottaa Invalidiliitolle erilaisia ratkaisuja, mutta lopulta valinta Microsoft 365:stä tuntui luonnolliselta. Microsoft 365 -järjestelmä on käytettävyydeltään huippuluokkaa ja työkalut ovat myös käytetyimmät Suomessa.

Kokonaisuudessaan projekti onnistui erinomaisesti, ja alussa määritetyt tavoitteet saavutettiin – jopa etuajassa.

Tavoitteena projektissa oli löytää Invalidiliitolle nykyaikaiset ja helposti lähestyttävät työvälineet, joiden avulla jokainen työntekijä löytää itselleen tarpeellisen tiedon nopeasti ja oikea-aikaisesti. Lisäksi samanaikaisesti oli kehitettävä jakamisen ja ryhmätyöskentelyn kulttuuria, luontevasti samanaikaisesti uusien työkalujen käyttöönoton kanssa.

Projekti eteni vaiheittain, käyttäjämäärän runsaan määrän vuoksi (n. 2000kpl). Kokonaisuudessaan projekti onnistui erinomaisesti, ja alussa määritetyt tavoitteet saavutettiin – jopa etuajassa. Invalidiliiton ICT-asiantuntija Sami Savero näkee projektin tärkeimpinä saavutuksina toimintakulttuurin muutoksen, jota “yhden talon” työkalut mahdollistavat ja tukevat. Microsoftin omat työkalut sopivat yhteen aivan eri tavalla kuin aiemmin käytetyt ohjelmistot.

Migraatio on kokonaisuudessaan ollut odotettu ja toivottu muutos koko konsernissa. Myös Pinja saa runsaasti kehuja projektin toteuttajana.

– Olen todella tyytyväinen projektiin, sillä kaikki meni odotusten mukaisesti, eikä isompia haasteita tullut vastaan. Lisäksi projekti toteutettiin etuajassa ja budjetissakin pysyttiin erinomaisesti, Invalidiliiton ICT-asiantuntija Sami Savero kehuu.

Sami Savero

Invalidiliiton ICT-asiantuntija

Tutustu projektin vaiheisiin, tuloksiin ja hyötyihin lataamalla koko menestystarina!

"Olen todella tyytyväinen projektiin, sillä kaikki meni odotusten mukaisesti, eikä isompia haasteita tullut vastaan. Lisäksi projekti toteutettiin etuajassa ja budjetissakin pysyttiin erinomaisesti"
Sami Savero, ICT-asiantuntija, Invalidiliitto ry.

Tutustu myös näihin menestystarinoihin

UHY Tietoakseli

”Otimme käyttöön uuden sähköpostijärjestelmän, pikaviestintä- ja ryhmätyöratkaisut sekä kattavat tietoturvaratkaisut.”

Tunstall

”Yhteistyö sisältää mm. hostaus- ja integrointipalveluja, 24/7-tukipalveluja sekä kehitystyötä.”

IdHAIR

”Saimme IT-asioihin selkeyttä ja vaivattomuutta Pinjan kokonaispalvelun avulla.”