Haaste: Ifolorilla tuotannon on oltava terässä koko ajan, jotta tiukat toimitusaikalupaukset pystytään varmuudella pitämään

Suomen kuvatuotteiden markkinajohtaja Ifolor pitää tuotantokoneensa iskussa Novi by Pinja-kunnossapitojärjestelmän avulla. Asiakkaalle valmis tuote luvataan muutamassa päivässä.

Valokuvabisnes koki valtavan mullistuksen filmien vaihtuessa muistikortteihin vuosisadan vaihteen tietämissä. 2000-luvun ensimmäiset vuodet olivat valokuva-alalle vaikeita. Asiakkaat kyllä napsivat kuvia, mutta tallensivat kuvaamansa bitit tietokoneidensa syövereihin.

Muutos parempaan tapahtui vuonna 2006, kun sveitsiläinen Photocolor Kreuzlingen AG osti Ifin. Vuotta myöhemmin Yrityksen nimi muuttui Ifoloriksi. . Valokuvien rinnalle tulivat vuonna 2008 kortit, kalenterit ja valokuvakirjat. Sittemmin valokuvakirjasta on kasvanut Ifolorin ykköstuote.

”Nyt tuotevalikoimassamme on laskentatavasta riippuen 30–40 tuotenimikettä. Perinteinen valokuvakaan ei tuotteena ole kuollut, sillä yli 20 prosenttia liikevaihdostamme tulee edelleen tavallisista kuvista. Parhaina viikkoina tuotamme jopa miljoona kuvaa”, tuotantojohtaja Timo Jokinen sanoo.

Kunnossapitojärjestelmän hankinnan jälkeen Ifolorilla on pystytty lyhentämään tuotannon läpimenoaikoja jopa 40 prosenttia.

Lue projektista lyhyesti

Ratkaisu: Visuaalisella Novi by Pinja-kunnossapitojärjestelmällä tehoa tuotannon kunnossapitoon

Vaikka Ifolorin tuotantokoneisto käy kovimmilla kierroksilla sesonkiaikaan, huippukausien ulkopuolellekin sijoittuu tiukkoja myyntirupeamia. Tuotannon on oltava terässä koko ajan, jotta tiukat toimitusaikalupaukset pystytään varmuudella pitämään. Ifolorilla koettiinkin tärkeäksi kehittää tuotantokoneiden kunnossapitoa. Käytössä olleet Excel-tiedostot ja paperiraportit eivät enää vastanneet yrityksen tarvetta.

”Päätimme lähteä organisoimaan huoltoja ja halusimme operaattoreillemme helpon mahdollisuuden huoltokutsujen sekä vikailmoitusten tekemiseen. Saimme jalkautettua Pinjan Maint-kunnossapitojärjestelmän heti tehokkaaseen käyttöön. Siirryimme kuitenkin varsin pian uudempaan Novi by Pinja-järjestelmään, sillä siinä on Maintia visuaalisempi käyttöliittymä”, Jokinen perustelee.

”Novin käyttöönotto oli todella helppo, koska perustyö oli tehty jo Maintiin. Novi itsessään on käyttäjäystävällinen ja käyttöliittymä on selkeä”,kertoo Tobias Lang Ifolorin Sveitsin tehtaalta.

Keravalla siirto Maintista Noviin toteutui kesällä 2015. Maintiin tallennetut tiedot saatiin kehitysinsinööri Krister Kasperin mukaan siirrettyä automaattisesti Noviin, kun uusi serveri oli saatu valmiiksi.

”Siirtymä tapahtui varsin jouhevasti. Järjestelmän käyttökatko kesti vain päivän, joten saimme Novin nopeasti käyttöön”, Kasper muistelee.

Mutkaton ja ketterä yhteistyö

Kunnossapitojärjestelmän hankinnan jälkeen Ifolorilla on pystytty lyhentämään tuotannon läpimenoaikoja jopa 40 prosenttia. Kasper ja Jokinen uskovat, että tuotannon tehostumiseen ovat vaikuttaneet monet seikat, muun muassa Maintin ja Novin käyttö.

”Novin avulla olemme pystyneet kehittämään tuotannon ja kunnossapidon välistä yhteistyötä. Huoltokutsut ja niiden tila ovat nyt kaikkien nähtävillä. Toiminta on läpinäkyvää ja kaikilla on käytössään reaaliaikainen tilannetieto. Tällä on ollut merkittävä vaikutus myös työilmapiiriin. Oleellisen tärkeä juttu on myös se, että koneiden huoltohistoria on nyt kaikkien saatavilla”, Jokinen sanoo.

Jatkossa Ifolorilla on tavoitteena ottaa Novista entistäkin enemmän irti. Tänä vuonna yrityksessä panostetaan erityisesti siihen, että koneiden ennakkohuollot saadaan syötettyä järjestelmään. Tulevaisuudessa käyttöön otetaan myös varaosajärjestelmän hallinta sekä elinkaarianalyysit.

”Elinkaarianalyysin avulla näemme, miten koneiden huolto- ja varaosatarpeet kehittyvät. Siten pystymme arvioimaan, missä vaiheessa koneita kannattaa uusia”, Jokinen sanoo.

Sveitsissä Novin hyödyt ovat konkretisoituneet monella tavalla. ”Nyt meillä on laitteiden ja koneiden tiedot dokumentoituna ja vikahistoria tallentuu Noviin. Järjestelmää käytetään päivittäisen ja ennakoivan kunnossapidon hallintaan ja suunnitteluun. Tuotannon vikailmoitukset tulevat suoraan Noviin ja huoltoja suunnitellaan nyt enemmän yhdessä tuotannon kanssa. Kunnossapidon ja tuotannon tiedonkulku on parantunut. Seuraavaksi suunnitelmissa on ottaa Novi käyttöön tableteilla, jolloin kunnossapidon työn joustavuutta saadaan entisestään lisättyä”, summaa Lang Sveitsin tehtaalta.

”Novin avulla olemme pystyneet kehittämään tuotannon ja kunnossapidon välistä yhteistyötä. Huoltokutsut ja niiden tila ovat nyt kaikkien nähtävillä. Toiminta on läpinäkyvää ja kaikilla on käytössään reaaliaikainen tilannetieto. Tällä on ollut merkittävä vaikutus myös työilmapiiriin."

Projektista lyhyesti

1

Novi by Pinja otettiin käyttöön kesällä 2015.

2

Tärkein tavoite oli tehostaa tuotannon kunnossapitoa ja lyhentää läpimenoaikaa.

3

Novin myötä läpimenoaika on lyhentynyt 40% ja kunnossapidon ja tuotannon välinen yhteistyö on parantunut. 

Kiinnostuitko? Kysy lisää!

Tutustu myös näihin menestystarinoihin

Napapiirin Energia ja Vesi

Kasvavan ja kehittyvän yrityksen kunnossapito kaipasi kunnossapitojärjestelmän käytön tehostamista.”Novi valikoitui käyttöömme sen joustavuuden, mobiiliuden sekä muokattavuuden vuoksi.”

Keravan Energia

”Novia käytetään kunnossapitotoiminnan työnohjaukseen, ennakkohuoltoihin, varaosien hallintaan, laiterekisterin ylläpitoon, kunnossapidon laatumittareiden hallintaan sekä nyt uusimpana turvallisuushavaintojen kirjaamiseen.”