Haaste: HK Instruments kaipasi työkalua myyntitilastojen ja yleisesti myynnin analysointiin sekä hallintaan

HK Instruments valmistaa käyttäjäystävällisiä mittalaitteita, jotka parantavat kiinteistön toimivuutta auttaen tuottamaan laadukasta sisäilmaa sekä energiasäästöjä. Suurin osa myynnistä, tällä hetkellä noin 85%, keskittyy vientiin. 

– Meillä on yhteensä 40 työntekijää ja liikevaihtomme on noin 6,5 miljoonaa euroa, summaa HK Instrumentsin myynti- ja markkinointijohtaja Jukka Kalliomäki.

– Meidän ydinongelmamme oli se, että datan analysointi myynnissä oli hidasta. Jokaisella myyjällä oli iso työ ensin ottaa data järjestelmästä ulos ja alkaa sitten analysoimaan sitä erinäköisillä laskukaavoilla, Kalliomäki sanoo.

– Toinen ongelma oli varaston hallinnassa. Emme saaneet mitään hälytysrajoja, joista tietäisimme, milloin meidän pitää tilata lisää osia, hän jatkaa.

Työpajoissa olemme saaneet Pinjalta ohjeita raporttien luomiseen ja ongelmatilanteet ovat ratkenneet mutkattomasti.

Ratkaisu: Pinja tarjosi HK Instrumentsille toimivan ja kustannustehokkaan ratkaisun datan analysoinnin automatisointiin

HK Instrumentsin ja Pinjan yhteistyö alkoi, kun HK Instruments kaipasi työkalua myyntitilastojen ja yleisesti myynnin analysointiin sekä hallintaan. Päivittäinen datan analysointi vei aika paljon työaikaa. Pinja ehdotti tilanteen ratkaisuksi Microsoftin Power BI -ohjelmaa, jonka avulla kaikki datan analysointi tapahtuisi automaattisesti.

– Työpajoissa olemme saaneet Pinjalta ohjeita raporttien luomiseen ja ongelmatilanteet ovat ratkenneet mutkattomasti”, Kalliomäki kertoo.

Microsoft Power BI -ohjelman avulla on niin myynti, johtaminen kuin varaston hallinta nyt aiempaa helpompaa.

"Käytettävyys on loistava. Minulla ohjelma on koko ajan auki. Siihen tulevat ne näytöt, mitkä minä valitsen ja haluan. Data on aina päivitettyä."
Jukka Kalliomäki, myynti- ja markkinointijohtaja, HK Instruments Oy

Käytettävyys on loistava

Tällä hetkellä Power BI -ohjelma on merkittävä osa HK Instrumentsin arkea. Se on päivittäisessä käytössä jokaisella myyjällä sekä esimerkiksi toimitusjohtajalla ja tietyillä hallituksen jäsenillä. Uuden ohjelman käyttöönotto oli helppoa.

– Käytettävyys on loistava. Minulla ohjelma on koko ajan auki. Siihen tulevat ne näytöt, mitkä minä valitsen ja haluan. Data on aina päivitettyä, Kalliomäki avaa.

– Kun pidin itse myyntitiimillemme koulutuksen, niin koulutus saattoi kestää noin viisi minuuttia. Sen jälkeen jokainen osasi käyttää sitä.

Helpompaa hahmottamista

Myyntitilastojen ja yleisen myynnin seurannan lisäksi myös johtamistyö on helpottunut huomattavasti. Erilaisten kokonaisuuksien hahmottaminen on nyt aiempaa helpompaa. Aiemmin analysointiin kulunut aika vapautuu muuhun työhön. Erityisen tyytyväisiä HK Instruments ja Kalliomäki ovat Pinjan asiakaspalveluun.

– Olemme hyvin tyytyväisiä siihen Pinjan tietotaitoon ja ammattimaisuuteen siinä, miten he kartoittivat tarpeemme ja osasivat tarjota siihen juuri oikeaa työkalua.

– Voisin antaa täydet pisteet kaikesta – teknisestä puolesta, asiakaspalvelusta sekä meidän liiketoimintamallimme ymmärtämisestä. Meidän kokemuksemme Pinjasta on erittäin hyvä ja suosittelisin heitä ehdottomasti myös muille yrityksille, Kalliomäki toteaa.

"Olemme hyvin tyytyväisiä siihen Pinjan tietotaitoon ja ammattimaisuuteen siinä, miten he kartoittivat tarpeemme ja osasivat tarjota siihen juuri oikeaa työkalua."
Jukka Kalliomäki, myynti- ja markkinointijohtaja, HK Instruments Oy

Jukka Kalliomäki

myynti- ja markkinointijohtaja, HK Instruments Oy

Tutustu myös näihin menestystarinoihin

PKC

”Inhimillisen virheen mahdollisuus poistuu, kun mittaus tehdään koneellisesti ja systemaattisesti jokaisesta tuotteesta. Ratkaisun avulla säästetään niin työtunneissa kuin materiaalimäärissäkin.”

Valtra

”Pinjalla löytyy osaamista ja palvelua automaation kaikilla osa-alueilla, mm. ohjelmisto-, instrumentointi-, sähköistys- ja tietoverkkosuunnittelussa.”

Rocla

”Simulaattorin ansiosta meillä on mahdollisuus tehdä testit entistäkin tarkemmin, paremmin ja tehokkaammin.”