Haaste: Monipuolistunut jätteenkäsittely asettaa haasteita kunnossapidolle

Ämmässuo on pääkaupunkiseudun ainoa kaatopaikka. Enää se ei tosin ole pelkkä kaatopaikka, vaan monipuolinen jätteenkäsittelykeskus. Toiminnan muuttuminen on lisännyt konekantaa ja sitä kautta myös kunnossapidon tarpeita.

Kunnossapidon keskitetyn ohjauksen tarve havaittiin joitain vuosia sitten. Silloin alettiin hakea sopivaa ohjelmistoa, joka pitää nykyajan vaatimusten mukaisesti huolto- ja korjaustoiminnan koordinoituna.

– Aloimme tehdä perusteellista selvitystä siitä, millaisilla menetelmillä muualla asiaa hoidettiin ja millaiset ovat omat tarpeemme. Asiaa hankaloitti se, ettei jätteenkäsittelyn alalta löytynyt ainoatakaan verrattavissa olevaa referenssiä, kertoo projektipäällikkö Jukka Salmela HSY:stä.

Eräs referenssikohteista, johon HSY:n edustajat tutustuivat, oli Merenkulkulaitos. Myös sen toimipisteet ovat hajallaan meri- ja rannikkoalueella, joten toiminnassa oli samoja piirteitä. Lisäksi he olivat hankkineet muutama vuosi sitten vastaavan kunnossapitojärjestelmän, ja heillä oli siitä myönteiset kokemukset.

Aloimme tehdä perusteellista selvitystä siitä, millaisilla menetelmillä muualla asiaa hoidettiin ja millaiset ovat omat tarpeemme.

Lue projektista lyhyesti

Ratkaisu: Novi auttoi siirtymään korjaavasta kunnossapidosta ennakoivaan kunnossapitoon

Käyttöönotto porrastettiin, ja kuudesta toimintaryhmästä sen otti ensimmäiseksi käyttöönsä vesihuolto. Aluepalveluiden osalta järjestelmään on saatu kirjattua aluekeräysverkosto, ongelmajätepuoli, talotekniikka ja laitteet keräyskalustoineen.

– Siellä on myös keräyspisteiden kuvat ja laitteiden huolto-ohjeet, jolloin huollon tai korjauksen tullessa ajankohtaiseksi liikkeelle lähdetään oikeat varaosat ja työkalut matkassa, mainitsee vastaava työnjohtaja Jyri Haikonen.

Aluepalvelut käyttää korjaustoimissa pääurakoitsijana tiettyä konepajaa; myös tällä on suora pääsy järjestelmään. Urakoitsija voi ottaa työtilaukset vastaan web-pohjaisella lomakkeella, ja järjestelmässä voi helposti todeta, mitä töit urakoitsija on tehnyt. Menetelmä ehkäisee, ettei samoja töitä tilata kahteen kertaan.

– Osa laitteista on jo ikääntynyt ja toisaalta kokonaisuus on kasvanut ja monipuolistunut. Se on asettanut lisääntyneitä paineita huoltotoiminnalle. Paha laiterikko voisi johtaa esimerkiksi jätevesipäästöön, jollaisilta olemme toistaiseksi välttyneet. Ennakoiva kunnossapito suojaa juuri tämän tapaisilta ikäviltä yllätyksiltä, Salmela sanoo.

”Paha laiterikko voisi johtaa esimerkiksi jätevesipäästöön, jollaisilta olemme toistaiseksi välttyneet. Ennakoiva kunnossapito suojaa juuri tämän tapaisilta ikäviltä yllätyksiltä."
Jukka Salmela, projektipäällikkö, HSY

Jukka Salmela

projektipäällikkö, HSY

Projektista lyhyesti

1

Kunnossapidon muuttuneita tarpeita palvelemaan valittiin Novi by Pinja –
kunnossapitojärjestelmä.

2

Järjestelmän on otettu käyttöön portaittain organisaation eri osissa.

3

Siirtyminen ennakoivaan kunnossapitoon on auttanut välttymään laiterikoilta ja
muilta ikäviltä yllätyksiltä.

Kiinnostuitko? Kysy lisää!

Tutustu myös näihin menestystarinoihin

Kuusakoski

Kuusakosken kierrätyskoneisto on kehitetty käsittelemään valtavat määrät metallia, muovia, kumia ja sähkölaiteromua. Novi by Pinja -kunnossapitojärjestelmä auttaa Kuusakosken kunnossapitotiimiä pitämään konekannan iskussa.

Versowood

”Kaikki laitteet on viety kunnossapitojärjestelmän hierarkiakansioon, joten konekohtaiset tiedot löytyvät vaivattomasti. Muutenkin järjestelmän käyttö on loogista ja helppoa.”

Ifolor

”Novin käyttöönotto oli todella helppo, koska perustyö oli tehty jo Maintiin. Novi itsessään on käyttäjäystävällinen ja käyttöliittymä on selkeä.”