Halpa-Halli tarttui monikanavaiseen kaupankäyntiin Magento 2 -verkkokaupan ja Pinjan avulla

Kokkolan Halpa-Halli Oy on pitkän linjan suomalainen perheyritys, joka tällä hetkellä työllistää jo lähes 1500 henkilöä ja toimii 38:n kivijalkamyymälän voimin. Kaupan alan murroksessa Halpa-Halli tarttui rohkeasti haasteeseen ja alkoi kehittää tarkkaan valittujen yhteistyökumppanien avustuksella pitkälle vietyä vastaustaan monikanavaiseen malliin kuluttajakaupassa. Digitaalisten palveluiden kokonaisuus ja niiden kehittäminen nähdään Halpa-Hallilla merkittävänä investointina ja siihen on panostettu muun muassa  perustamalla organisaatioon verkkokauppa-tiimi.

Tavoitteena laadukas asiakaskokemus kanavasta riippumatta

Kantavana ajatuksena Halpa-Hallin omnichannel-mallissa on se, että kuluttaja saa saman laadukkaan asiakaskokemuksen asiointikanavasta riippumatta. Jo olemassa olevien asiakkaiden muuttuviin tarpeisiin vastaamisen lisäksi Halpa-Hallin pyrkimys on nousta verkkokaupan myötä merkittäväksi toimijaksi suomalaisessa verkkokaupassa. Samoin kehittämällä digitaalisia palveluitaan yritys vastaa myös kansainvälisten verkkokauppojen mukanaan tuomaan kilpailuun. Tavoite on olla läsnä siellä, missä asiakas haluaa olla Halpa-Halliin yhteydessä, olipa se sitten myymälä tai digitaalinen ympäristö. Tähän monikanavainen konsepti verkkokauppoineen luokin loistavat edellytykset.

Kantavana ajatuksena Halpa-Hallin omnichannel-mallissa on se, että kuluttaja saa saman laadukkaan asiakaskokemuksen asiointikanavasta riippumatta.

Verkkokauppa-alustaksi Magento 2

Verkkokaupan teknisen toteutuksen lisäksi Pinja on toteuttanut myös Halpa-Hallin verkkokaupan ulkoasun suunnittelun yrityksen brändin mukaiseksi. Verkkokaupan ilme digipuolella seuraa Halpa-Hallin myymälöistä ja printti-medioista tuttua yritysilmettä värityksineen ja fontteineen. Verkkokaupan taustalla pyörii nykyaikainen huippuluokan alusta, maailman suosituimpiin kuuluva Magento uusimpana Magento 2 versiona. Asiakaspalvelun työkaluna toimii toinen luokassaan maailman suosituimpiin kuuluva järjestelmä Zendesk.

Pinja on toteuttanut verkkokauppaan myös kaikki maksamisen ja logistiikan Magento 2 -lisäosat. Maksuvaihtoehtoina ovat Maksuturvan pankki- ja korttimaksaminen sekä Arvato Financen tarjoamat Halpa-Halli Lasku ja Halpa-Halli Kukkaro. Halpa-Halli Kukkaro on tässä vaiheessa verkkokaupassa käytössä oleva maksutapa, jonka avulla asiakas voi ostaa kuukauden ostokset yhdelle sähköpostiin toimitettavalle koontilaskulle. Monikanavamallia toteuttaen Halpa-Halli Kukkaro tulee käyttöön myös myymälöissä lähitulevaisuudessa!

Myös verkkokauppaostosten toimituksen osalta asiakkaalle annetaan vaihtoehtoja. Tavallisimpien Postin pakettipalveluiden ja  tai Matkahuollon Lähellä -toimituksen lisäksi verkko-ostosten noutopaikkoina toimivat kaikki 38 Halpa-Hallin myymälää. Verkkokauppa täten osaltaan tukee myös ketjun pienempien myymälöiden valikoimaa ja asiakaskuntaa.

Integraatioiden avulla lisää toiminnallisuuksia

Asiantuntemustustaan Pinja on tuonut projektiin myös integraatioiden osalta. Halpa-Hallin verkkokauppaprojekti on pitänyt sisällään useita integraatioita eri taustajärjestelmiin. Magenton rajapintoja hyödyntäen on toteutettu integraatiot muun muassa Akeneo PIM – tuotetiedonhallintajärjestelmään sekä Progress-toiminnanohjausjärjestelmään.

Asiakkaille näkyvä verkkopalvelu on yhdistelmä Magento- verkkokauppa-alustasta ja WordPress-julkaisujärjestelmästä integroituina saumattomasti yhteen toimivaksi kokonaisuudeksi. Julkaisujärjestelmän puolella on enemmän tietoa yrityksestä, myymälöistä ja esimerkiksi kahviloiden lounaslistat. Jälleen avainasemassa on luonteva käyttäjäkokemus: siirtymä järjestelmien välillä on asiakkaalle huomaamaton. Kahden järjestelmän välistä yhteispeliä tukee myös Klevu-haku, joka etsii sopivimmat hakutulokset molemmista järjestelmistä. Näin asiakkaan ei tarvitse huolehtia siitä, hakeeko hän verkkokauppaan liittyvää tietoa vai mahdollisesti tietoa kesätyöpaikoista.

Verkkokauppatoimittajan rooli Halpa-Hallin liiketoiminnan kehityksen kannalta kriitiisessä projektissa on luonnollisesti tärkeä ja olemme Pinjalla vakuuttuneita siitä, että pitkä kokemuksemme Magentosta ja vahva osaamisemme integraatioista yhdessä joustavan ja asiakasläheisen työtyylimme kanssa sinetöivät valintamme toimittajaksi. Verkkokaupan julkaisu on vasta alku pitkälle yhteistyölle ja jatkamme edelleen innolla Halpa-Hallin verkkokaupan ja asiakaskokemuksen kehittämisen parissa!

Magenton rajapintoja hyödyntäen on toteutettu integraatiot muun muassa Akeneo PIM – tuotetiedonhallintajärjestelmään.