”Oncella ajansäästöä ja helppoa raportointia”

”Hankimme Pinjalta Once-järjestelmän kesällä 2013, sillä meillä oli tarve saada koko polttoaineketju paremmin hallintaan. Meillä Once on käytössä polttoaineen vastaanotossa, kosteusmäärityksessä/laboratoriossa, kuorma-autossa ja pyöräkuormaimessa. Polttoaineet vastaanotetaan Once-kuljettajaterminaalin avulla ja määrä kirjautuu suoraan pilvipalveluun. Kauhakuormaajan tiedot siirretään myös pilvipalveluun ja varastot päivittyvät tämän ansiosta reaaliaikaisesti.

Aiemmin työ tehtiin pitkälti käsin ja se vei paljon aikaa. Kuormat kirjattiin ruutupaperille, näytteet käsiteltiin manuaalisesti ja tarvittavat tiedot naputeltiin yksitellen tietokoneelle. Talvisaikaan meille saattaa tulla kuormia 10-12 per päivä ja silloin aikaa kului pelkkään kirjaamiseen noin kuusi tuntia. Nyt kaikki sujuu tunnissa. Saamme asiakkaalle samalla vaivalla myös siistit ja havainnolliset raportit, joihin voidaan eritellä vaikka materiaalikohtaiset tiedot.

Oncen käyttöönotto on nopeuttanut työtämme todella paljon erityisesti raportoinnin osalta. Lisäksi hommasta on tullut kokonaisuudessaan systemaattisempaa. Näytteenotto kohdistuu nykyään jokaiseen kuormaan. Myös varastonhallinta on kehittynyt Oncen ansiosta merkittävästi. Tämä kaikki tuo laitoksellemme aivan ehdottomasti kustannussäästöä.

Myös tietoturva on parantunut Oncen ansiosta. Kaikki tiedot ovat nyt varmassa tallessa Pinjan palvelimella. Jos entinen tietokone olisi rikkoutunut, koko tietokanta olisi menetetty. Yhteistyö Pinjan kanssa on sujunut koko ajan todella hyvin ja joustavasti.

Once on meidän kaltaiselle laitokselle nykyaikaa. Vaikka olemme pienehkö lämpölaitos, jo näillä polttoainemäärillä Oncen käyttöönotto näkyy selkeänä toiminnan tehostumisena ja kustannussäästönä. Pinjan tarjoama ratkaisu oli mielestämme kokonaisuutena paras. Jos sanoisin laitosmiehillemme, että siirrytään takaisin vanhaan systeemiin, niin eivät kyllä suostuisi!”

Meillä Once on käytössä polttoaineen vastaanotossa, kosteusmäärityksessä/laboratoriossa, kuorma-autossa ja pyöräkuormaimessa.

Janne Alpua, Toimitusjohtaja,
Haapajärven Lämpö Oy

logo_haapajarven_lampo

Lisätietoja

Annimari Lehtomäki
annimari.lehtomaki@pinja.com
+358 50 567 4111

Petrus Taskinen
petrus.taskinen@pinja.com
+358 50 413 1447