”Pinja voi tarjota järjestelmien after sales -palvelut läheltä ja suomen kielellä”

”Yhteistyö Pinjan kanssa on tuonut meille 20–30 prosenttia uusia turbiinien säätö- ja suojausjärjestelmien modernisointiprojekteja. Olemme päässeet paremmin mukaan muun muassa suurten paperi- ja selluyhtiöiden projekteihin, koska järjestelmätoimittajamme voi tarjota after sales -palvelut läheltä ja helposti suomen kielellä. Olemme kehittäneet yhdessä toimivan konseptin modernisointeihin. Pinjalta tulevat keskukset sekä automaatio-, ohjelmointi- ja sähköistyssuunnitelmat.

Me hoidamme projektitoiminnan, asennukset ja käyttöönoton loppuasiakkaalla sekä säätö- ja suojaussuunnittelun yhdessä Pinjan kanssa. Nytkin on meneillään yhteinen projekti, josta teimme kaupat tammikuussa 2015. Puoli vuotta menee suunnitteluun ja muihin valmisteluihin, minkä jälkeen asennustyöt alkavat kesäkuussa ja käyttöönotto elokuussa. Yhteistyömme on kestänyt nyt noin 6–7 vuotta, joista kolme viimeistä vuotta olemme työskennelleet raamisopimuksella.

Olemme sopineet yhtiöidemme välisistä kaupallisista ja toimitukseen liittyvistä ehdoista, jotta niitä ei tarvitse käydä läpi joka projektin yhteydessä. Raamisopimus on mahdollistanut, että projektit käynnistyvät entistä nopeammin ja kustannustehokkaammin. Projektit myös etenevät tehokkaasti, sillä Pinjalta on usein samat henkilöt mukana myyntivaiheesta projektin lopetukseen saakka. Sovitut tavoitteet ovat molemmille osapuolille selkeät koko projektin ajan, minkä vuoksi eteneminen on aina joustavaa.

Pinjalaisten joustavuudesta tulee mieleen eräs projekti Ruotsissa, jonne Pinjan käyttöönottaja oli matkalla jatkamaan käyttöönottoa. Kesken matkan asiakas yllättäen soitti ja ilmoitti ettei työtä päästäkään vielä jatkamaan. Saimme käyttöönottajan kiinni Turun satamasta, josta hän kääntyi tyynesti takaisin Jyväskylää päin. Ei sentään ehtinyt lautalle saakka!”

Pinjalta tulevat keskukset sekä automaatio-, ohjelmointi- ja sähköistyssuunnitelmat — Yhteistyömme on kestänyt nyt noin 6–7 vuotta.

Jouko Varakas, Automaatiotuotepäällikkö,
Fortum Power and Heat Oy
Thermal Production and Power Solutions, Turbines

Fortumin logo

Lue lisää

Automaatio
Puunjalostusteollisuus

Lisätietoja

Ossi Laitinen
ossi.laitinen@pinja.com
+358 10 347 2646