Novi by Pinjan nopea käyttöönotto

Keski-Pohjanmaan Sykäräisissä sijaitseva, lähdevesiä ja virvoitusjuomia valmistava Finn Spring Oy otti Novi by Pinja -kunnossapitojärjestelmän käyttöön vuonna 2016. Kolmen eri toimipisteen laitehierarkia ja ennakkohuoltosuunnitelmat rakennettiin nopeassa aikataulussa. Yhteiset suuntaviivat kunnossapitotoiminnan kehittämiselle luotiin heti projektin alkuvaiheessa.

– Vaikka Finn Springillä ei ole ollut aiemmin käytössä kunnossapidon järjestelmää ja Novin käyttöönottoprojekti aloitettiin lähes puhtaalta pöydältä, oli asiakkaalla alusta asti selkeä halu ottaa järjestelmä käyttöön mahdollisimman nopeasti ja tehokkaasti. Järjestelmää oli selkeästi odotettu, niin yrityksen johdon, työnjohdon kuin kunnossapitoasentajienkin toimesta, kertoo Ville Vilhu Pinjalta.

Asiakkaalla oli myös selkeä näkemys siitä, miten ja miksi kunnossapitojärjestelmää tulisi käyttää, jotta siitä olisi mahdollisimman paljon hyötyä tulevaisuudessa.”

Lue projektista lyhyesti

Kolmessa viikossa käyttöönotettu järjestelmä on ollut aktiivisessa peruskäytössä alusta alkaen. 

– Novin käyttöönotto sujui erittäin nopeasti ja pääsimme heti alusta alkaen käyttämään ohjelmaa käytännön työssä. Toki ohjelman täysimittainen käyttö vaatii meiltä lisätyötä saadaksemme kaikki koneet ja huollot järjestelmän hallittavaksi sekä odotamme innolla saavamme myös varaosien hallinnan pian käyttöömme. Otimme myös tuotannossa työpyynnöt käyttöön ja kokemukset sen höydyistä linjastojen toiminnan parantamiseksi ovat hyvin positiiviset, kertovat kunnossapidon työnjohtaja Mika Haaponiemi sekä tuotantopäällikkö Juha-Jaakko Niemelä.

Juha-Jaakko Niemelä

tuotantopäällikkö, Finn Spring

Projektista lyhyesti

1

Yhteiset suuntaviivat kunnossapitotoiminnan kehittämiselle luotiin heti projektin alkuvaiheessa.

2

Novi-kunnossapitojärjestelmä otettiin käyttöön nopeasti ja tehokkaasti sovitussa aikataulussa.

3

Perusjärjestelmän lisäksi käyttöön otetaan vaiheittain myös muita laajennusmoduuleita, kuten varaosien hallinta ja työpyynnöt.

Kiinnostuitko? Kysy lisää!

Tutustu myös näihin menestystarinoihin

Kuusakoski

Kuusakosken kierrätyskoneisto on kehitetty käsittelemään valtavat määrät metallia, muovia, kumia ja sähkölaiteromua. Novi by Pinja -kunnossapitojärjestelmä auttaa Kuusakosken kunnossapitotiimiä pitämään konekannan iskussa.

Versowood

”Kaikki laitteet on viety kunnossapitojärjestelmän laitehierakiakansioon, joten konekohtaiset tiedot löytyvät vaivattomasti. Muutenkin järjestelmän käyttö on loogista ja helppoa.”

Ifolor

”Novin käyttöönotto oli todella helppo, koska perustyö oli tehty jo Maintiin. Novi itsessään on käyttäjäystävällinen ja käyttöliittymä on selkeä.