”Hoitotoimenpiteet nopeutuivat merkittävästi”

”Tablettitietokoneella toimivan ja hammashoitoyksikköön integroitavan ohjelmiston kehittäminen oli meillä pitkään taka-ajatuksena. Pinjalta oltiin juuri sopivaan aikaan yhteydessä, sillä itsellämme ei olisi ollut resursseja suunnitella näin monipuolista pc-ohjelmistoa laitteisiimme. Windows 8 oli projektin alussa vasta tulossa ja oli olemassa riski, että projekti sen vuoksi myöhästyy. Saimme tämän kuitenkin heti uudelle teknologialle ja otimme Fimet IDIS -ohjelmiston käyttöön vajaa vuosi sitten.

Olemme saaneet paljon positiivista palautetta hammaslääkäreiltä. Pinjan suunnittelemaa ohjelmistoa on pidetty helppokäyttöisenä ja selkeänä. Monet hammaslääkäreiden tekemät toiminnot ovat nopeutuneet ohjelmiston ansiosta merkittävästi. Myöskään potilaille ei enää aiheudu ikäviä tilanteita, joissa hammaslääkäri joutuisi kurottelemaan pöytätietokoneelle katsomaan kuvia kesken hoitotoimenpiteiden.

Ennen hoitotyössä tarvittavat videokamerat olivat monesti siellä laatikon pohjalla tai niitä oli muuten hankala käyttää. Nyt pitkiä johtoja ei risteile lattioilla ja videokamera on helposti käytettävissä suoraan instrumenttisillalla. Fimet IDIKSESSÄ ovat mukana videonäyttö ja röntgenanturi, joten röntgenkuvat tulevat muutamassa sekunnissa näkyviin tablettitietokoneelle. Kosketusnäytön avulla hammaslääkäri pystyy näyttämään videokuvaa potilaallekin – vaikka demonstroimaan, mikä on alkutilanne ja lopputilanne.

Tai suuhygienisti näyttämään hammaskiven poiston yhteydessä, mistä hampaat ovat jääneet pesemättä. Se voi motivoida potilasta huolehtimaan jatkossa paremmin hampaistaan. Mukana on myös pienimuotoinen potilastietokanta, joten kuvista saadaan tallenteet, jotka voidaan yhdistää oikeille henkilöille saman tien. Muita vastaavilla ominaisuuksilla varustettuja hammashoitoyksiköitä ei markkinoilla tietääksemme tällä hetkellä ole tarjolla.

Tämä on niin kutsutusti suljettu järjestelmä, joten asiakkaan ei tarvitse taistella tietokoneongelmien, kuten ohjelmistopäivitysten kanssa. Myöskään ohjelmistojen yhteensopivuusongelmia ei tule. Integroitu järjestelmä tulee jopa kymmeniä prosentteja edullisemmaksi kuin jos ostaisi laitteet erikseen. Ohjelmistoasennukset ja testaukset tehdään tehtaalla valmiiksi. Huoltomies vain kytkee Fimet IDIKSEN hammashoitoyksikköön, jonka jälkeen se on toimintavalmis.”

Potilaille ei enää aiheudu ikäviä tilanteita, joissa hammaslääkäri joutuisi kurottelemaan pöytätietokoneelle katsomaan kuvia kesken hoitotoimenpiteiden.

Kari Kiviniemi, Tutkimus- ja kehityspäällikkö,
Fimet Oy

logo_fimet

Lue lisää

Evondos-menestystarina
Ketterä ohjelmistokehitys
Hyvinvointi- ja terveysteknologia

Lisätietoja

Juha Eloranta
juha.eloranta@pinja.com
+358 50 541 3342