”Myyntikonfiguraattori on työkalu, jonka avulla asiakas saa räätälöidyn tarjouksen hetkessä”

”Dekati Oy valmistaa mittauslaitteita ilmassa olevien hiukkasten ja päästöjen mittaamiseen. Yrityksemme toimisto sijaitsee Kangasalla, jossa tapahtuu laitteiden tuotanto ja tuotekehitys. Tuotteista lähes sata prosenttia menee vientiin, ja sitä varten meillä on kansainvälinen jälleenmyyjäverkosto. Yrityksemme monipuoliseen asiakaskuntaan mahtuu valtioiden tutkimuslaitoksia, yliopistoja ja yksityisten yritysten tutkimusosastoja eri puolilta maailmaa.

Haasteenamme on ollut jälleenmyyjäverkoston hallinta, ja erityisesti meidän ja myyjien välinen viestintä. Mittauslaitteiden myynti on hyvin teknistä, joten viestinnän pitäisi senkin takia olla sujuvaa. Meillä ei aiemmin ollut käytössä mitään reaaliaikaista tai joustavaa järjestelmää, jonka kautta välittää tietoa.

Aloitimme yhteistyön Pinjan kanssa 2016 alkuvuodesta. He rakensivat meille jälleenmyyjäportaalin, jossa voimme jakaa tietoa tuotteistamme joko yleisesti, tai jokaisen jälleenmyyjäyrityksen omalle sivulle. Portaalin kautta voimme välittää esimerkiksi markkinauutisia, kilpailija-analyyseja ja myynnin tukimateriaaleja, sekä käydä keskusteluja jälleenmyyjien kanssa. Saamme portaalin kautta myyjiltä myös myyntiennusteet ja budjettitiedot.

Yhteistyö Pinjan kanssa sujui hyvin ja tehokkaasti

Jälleenmyyjämme voivat luottaa siihen, että portaalista löytyy aina uusin tieto. He voivat helposti etsiä hakutoiminnon avulla esimerkiksi tarvitsemiaan dokumentteja, eivätkä tiedostot joudu enää hukkaan. Portaaliin rakennettiin myös myyntikonfiguraattori, joka ikään kuin rakentaa asiakkaalle tarjouksen myyjän puolesta.

Meidän tuotteistamme ei löydy yhtä valmista pakettia, joka sopisi kaikille asiakkaille, vaan erilaisista ominaisuuksista saadaan kasaan monta sataa erilaista vaihtoehtoa. Konfiguraattori toimii myös puhelimella, joten myyjämme pystyvät vaikka myyntitilanteessa tarkastamaan nopeasti sen avulla asiakkaalle sopivan kokonaisuuden.

Yhteistyö Pinjan kanssa sujui hyvin ja tehokkaasti. Asiat menivät nopeasti eteenpäin toimivan aikataulun ja sujuvan kommunikaation vuoksi. Meidät pidettiin koko ajan tilanteen tasalla ja Pinjalta oltiin myös välittömästi yhteydessä, jos heillä tuli jotain kysyttävää. Pidimme säännöllisesti palavereita, ja koko prosessi sujui rivakasti. Jatkamme edelleen portaalin kehittämistä jälleenmyyjiltä saadun palautteen perusteella. Myyjien ehdoilla tässä mennään.”

Asiat menivät nopeasti eteenpäin toimivan aikataulun ja sujuvan kommunikaation vuoksi. Meidät pidettiin koko ajan tilanteen tasalla ja Pinjalta oltiin myös välittömästi yhteydessä, jos heillä tuli jotain kysyttävää.

Henna Isherwood, Markkinointijohtaja,
Dekati Oy

Logo

Lue lisää

Ketterä ohjelmistokehitys
ICT-palvelut

Lisätietoja

Tuomas Lassila
tuomas.lassila@pinja.com
+358 50 5698 616