"CMC:n analysointilaite poisti analyysistamme inhimillisen vaihtelun"

CP Kelco on maailman suurin karboksimetyyliselluloosan eli CMC:n valmistaja. CMC:tä käytetään teollisuudessa sakeuttamis- ja sidosaineena, kuten yrttisalaatinkastikkeissa ja papereissa. Aiemmin CP Kelcon CMC-jauheen laatua arvioitaessa käytettiin myös silmämääräistä arviointia. Nyt työn hoitaa Pinjan toimittama analysointilaite, joka antaa luotettavan tuloksen kaikkina viikonpäivinä ja kellonaikoina.

Haaste:
Markkinoilta ei löytynyt sopivaa analysointilaitetta

CMC:llä on lukuisia käyttötarkoituksia ja sitä hyödynnetään muun muassa kaivos-, paperi- ja elintarviketeollisuudessa lisäaineena. Eri käyttötarkoituksiin tarvitaan eri partikkelikokoista CMC:tä. Esimerkiksi elintarvikkeissa käytettävän aineen tulee olla yleensä partikkelikooltaan hienompaa jauhetta kuin muilla teollisuuden aloilla.

– Aiemmin CMC-jauheen laatu arviotiin silmämääräisellä tarkastelulla. Tämä aiheutti vaihtelua lopputuloksessa päivästä ja ihmisestä riippuen. Koska emme saaneet tuloksiin toistettavuutta, myös tuotteen ja tuotannon parantaminen siltä osin oli vaikeaa, kertoo CP Kelcon laatupäällikkö Simo Mäntymaa.

CP Kelco tutki markkinoilla olevia valmiita analysointilaitteita, mutta mikään ei tuntunut vastaavan täysin heidän tarpeeseensa.

– Kaikki laitteet tuntuivat sopivan tietynlaisen CMC:n analysointiin, mutta ei useamman eri partikkelikokoisen aineen. Siksi lähdimme kehittämään juuri meille sopivaa ratkaisua yhteistyössä Pinjan kanssa, Mäntymaa sanoo.

Voin jo tässä vaiheessa sanoa, että laite on parannus meidän aikaisempaan analyysiin ja se antaa meille johdonmukaisia tuloksia.

Lue projektista lyhyesti

Ratkaisu:
Pinjan suunnittelema analysointilaite auttaa tuotteen ja tuotannon kehittämisessä

Pinjan toimittama CMC:n analysointilaite mittaa aineen laatua konenäköjärjestelmän avulla. Jokaisesta CMC-erästä kerätään näyteastiaan näyte, jonka analysointilaite kuvaa eri puolilta yli 150 kertaa. Laite määrittelee CMC:n laadun ja tallentaa sen muistiin tietokantaan. Prosessi kestää noin seitsemän minuuttia ja tuloksia on helppo tarkastella analysointiohjelman avulla.

– Analysointilaite antaa ihmissilmää luotettavampia tuloksia ja auttaa meitä kehittämään tuotetta ja sen tuotantoa. Se ei sinällään vähennä työntekijöiden työmäärää, mutta vähentää epävarmuutta laadun arvioinnissa ja sitä kautta helpottaa työntekoa. Työntekijämme ovat antaneet erityisen hyvää palautetta laitteen helppokäyttöisyydestä, Mäntymaa kuvailee.

"Analysointilaite antaa ihmissilmää luotettavampia tuloksia ja auttaa meitä kehittämään tuotetta ja sen tuotantoa."
Simo Mäntymaa, CP Kelco

Johdonmukaisempia tuloksia CMC:n analysoinnissa

Projekti alkoi esitutkimuksella ja suunnitteluvaiheella, jossa määriteltiin laitteessa käytettävä mittausmenetelmä yhdessä asiakkaan kanssa. Laite on asennettu ja luovutettu asiakkaan käyttöön.

– Voin antaa projektista pelkkää positiivista palautetta. Aikataulut pitivät, meitä informoitiin säännöllisesti missä mennään, ajatuksiamme kuunneltiin ja teimme myös paljon yhteistä ideointia. Voin jo tässä vaiheessa sanoa, että laite on parannus meidän aikaisempaan analyysiin ja se antaa meille johdonmukaisia tuloksia, Mäntymaa kiteyttää.

Simo Mäntymaa

Quality Manager,
CP Kelco

Projektista lyhyesti

1

Analysointilaite kuvaa eri puolilta yli 150 kertaa CMC-jauheen 7 minuutissa toistettavasti ja systemaattisesti

2

Järjestelmä parantaa tuotteen jäljitettävyyttä

3

Erityisen tärkeäksi projektin aikana osoittautui huolellisesti yhteistyössä toimittajan kanssa toteutettu vaatimusmäärittely

Kiinnostuitko? Kysy lisää!

Tutustu myös näihin menestystarinoihin

ABB Marine

ABB Marine tarvitsi tarkat erityisvaatimukset täyttävän seurantajärjestelmän Azipod®-propulsiolaitteistojen laakereiden kunnonvalvontaan.

Valtra

”Pinjalla löytyy osaamista ja palvelua automaation kaikilla osa-alueilla, mm. ohjelmisto-, instrumentointi-, sähköistys- ja tietoverkkosuunnittelussa.”

Neste

”Työkalut on otettu käyttöön jo kahdessa mikrokokoluokan tutkimuslaitteistossa ja kolmannessa projekti on paraikaa käynnissä.”