Machine Trackista tuotannon johtamisen tehomylly

Kun tuotannon läpi virtaa vuosittain runsaat 60 miljoonaa litraa alkoholijuomaa, 800 eri nimikkeellä, on tehdasyksikön oltava huippuunsa trimmattu. Vuodesta 1888 toiminut Altian Rajamäen alkoholijuomatehdas toimittaa juotavaa ympäri maailmaa. Linjastoilta pakataan matkaan sellaisten huippubrändien tuotteita, kuten Koskenkorva Vodka. Pullottamisen ohella Rajamäen tehtaalla tehdään juomasekoituksia, kuten Jaloviinaa ja erilaisia likööreitä.

Altian Rajamäen alkoholitehdas aloitti vuonna 2016 merkittävän tietojärjestelmäuudistuksen osana Altia Renewal -hanketta. Pinjan toimittama MES-järjestelmä Machine Track ja päivittäisjohtamisen työkalu Shop Floor Manager olivat tärkeässä roolissa, kun tehtaan viisi pullottamolinjaa ja kaksi hanapakkauslinjaa tuotiin modernin tuotannon johtamisen piiriin.

Se on suureksi avuksi kokonaisuuden seuraamisessa, että on yksi järjestelmä, johon kaikki tiedot tulevat. Tämä ei ole vain mittaamisen ja hallinnan työkalu, vaan kehittämistä ja johtamista varten.
Sara Palonen, työnjohtaja

Projektin päätavoite oli parantaa tuotannon mittaamista ja raportointia sekä kehittää tämän pohjalta tuotantolaitoksen johtamista. Lisäksi huomiota kiinnitettiin erityisesti laadunhallintaan ja sen kehittämiseen.

Lataa menestystarina: Tutustu projektin vaiheisiin, tuloksiin ja hyötyihin!

Tutustu myös näihin menestystarinoihin

Olvi Oyj

”Käyttöönnotto oli mutkatonta ja onnistui viikossa. Henkilöstö otti uudistuksen erittäin hyvin vastaan, eikä järjestelmästä ole tullut minkäänlaisia valituksia. Machine Trackin avulla pystymme havaitsemaan tuotannon ongelmat ja tunnistamme syyt niiden takana.”

Huhtamäki

”Hygienia- ja jäljitettävyyskriteereiden lisäksi yhä useampi yritys on hyvin tarkka maineestaan ja alihankkijoittensa toiminnasta. Asiakkaamme voi halutessaan tarkastaa, että jokaisen koneella työskennelleen henkilön velvoitteet on hoidettu lain mukaan.”

Fazer Makeiset Oy

Machine Track on linkitetty koko Fazer-konsernissa käytössä olevaan SAP-toiminnanohjausjärjestelmään. ”SAPista saamme tuotantosuunnitelman ja Machine Trackista puolestaan toteuman, joita voidaan sitten verrata toisiinsa.