1990–1999

Yrityksen siemenet alkavat itää vuosikymmenen alussa. Teollisuuden konsultointiin erikoistunut Protacon saa alkunsa ja ohjelmistoyhtiö Jiop yhdistyy siihen. Yritys selviää heti alussa vaikeissa olosuhteissa yhteiskunnan kovimman talouskurimuksen pyörteistä.

2000–2009

Yritys laajentaa toimintaansa alueellisesti. Aluetoimistoja perustetaan kattamaan koko teollisen suomen palvelutarpeet

2010–2019

Yritys kasvaa vauhdilla omin voimin ja yritysostoin. Yritys kasvaa pienestä keskisuuresta yrityksestä suuryritykseksi. Liikevaihto kolminkertaistuu ja henkilömäärä enemmän kuin tuplaantuu.

Vuosikymmenen aikana yritys nousee ja kokee muodonmuutoksen. Vuosikymmen vaihteen jälkeen yrityksen perustanut ja toimiva johto myy yrityksen MB-Rahastoille. Yrityksen johto, hallinto ja johtamismalli uusiutuvat. Vuosikymmen viimeisenä kolmena vuotena yritys kasvaa 7:llä alan merkittävällä toimijalla yrityskauppojen myötä.

2020

Uuden vuosikymmen alku kääntää uuden sivun yrityksen historiassa kun toiminnan neljäs vuosikymmen on käynnistymässä. Pinja syntyi, kun joukko teollisen digitalisaation merkittäviä huippuyrityksiä, Pinja, ARROW, SWD, Descal sekä Powen, yhdistivät voimansa. Elokuussa 2020 Pinja osti ohjelmistoyhtiö PiiMega Oy:n.