Pinjan raportti liiketoiminnan vastuullisuusteemoista on julkaistu

12.05.2021 | Uutiset

Koostimme raportin liiketoimintamme vastuullisuusteemoista vuonna 2020.

Lue lisää →

Mitä on ennakoiva kunnossapito?

11.05.2021 | Pinja Blogi


Yllättävät vikaantumiset osoittautuvat usein kalliiksi operaatioiksi teollisuuden alasta huolimatta. Ennakoiva kunnossapito (preventive maintenance) auttaa ehkäisemään suunnittelemattomia tuotannon pysähdyksiä sekä niihin liittyviä kerrannaisvaikutuksia. Se on myös kustannustehokas menetelmä koneiden ja laitteiden huoltamiseen.

Lue lisää →

Millaista on olla suunnitteluinsinöörinä Chilessä, mannerlaattojen reunalla?

07.05.2021 | Pinja Blogi

Miltä kuulostaisi yli vuoden mittainen työkomennus toiselle puolelle maailmaa? Pinjalla suunnitteluinsinöörinä työskentelevä Olli Ekberg sanoi tilaisuudelle “kyllä” ja lähti maaliskuussa 2020 Chileen. Maisemanvaihdos ei ole kaduttanut, vaikka suuressa tehdashankkeessa on aina yllättäviäkin muuttujia: kotiinpaluupäivästä ei ole vielä varmuutta.

Lue lisää →

Reaaliaikainen laatudata päätöksenteon tukena

06.05.2021 | Pinja Blogi

Teollisuudessa laadunvarmistus, -mittaus ja -testaus aiheuttaa usein harmaita hiuksia. Laatulupauksia on ehkä helppo antaa, mutta niiden lunastaminen ei aina käy leikistä – pohjautuvatko annetut lupaukset reaaliaikaiseen ja oikeaan tietoon?

Lue lisää →

Millaista Microsoft 365 -tietoturvaa saat viitosella, kympillä tai parillakympillä kuussa?

30.04.2021 | Pinja Blogi

Tietoturva on kuin perushygienia, joka jokaisessa organisaatiossa tulisi olla kunnossa. Se on  yksi merkittävimpiä riskitekijöitä yrityksen arjessa, sillä pahimmassa tapauksessa väärä klikkaus voi kustantaa kymmeniä tuhansia euroja tai koko yrityksen maineen. 

Lue lisää →

Etätyö kotona antaa lisää tunteja päivään

29.04.2021 | Pinja Blogi

Pienessä ja idyllisessä Siuron kylässä asuva Senior Software Developer Sami Siuruainen on tottunut etätyöläinen. Hän tekee töitä Novi by Pinja -tuotteen parissa ja kehittää sitä eteenpäin yhdessä muun tiimin kanssa – 100-prosenttisesti kotoaan käsin. Etätyö kotona mahdollistaa Siuruaiselle enemmän yhteistä aikaa perheen kanssa, vähemmän autossa istumista, myöhäisempiä aamuherätyksiä sekä selvää säästöä lompakkoon.

Lue lisää →