APS-järjestelmä maksaa itsensä takaisin - taloudellisesti ja inhimillisesti

23.11.2020 | Pinja Blogi

Minkä tahansa hankinnan takaisinmaksuaikaa laskiessa täytyy tietää kaksi asiaa: ensinnäkin on tiedettävä, mitä hankinta maksaa niin suorina euromääräisinä kuluina kuin epäsuoremmin yrityksen henkilöstön työtunteina. Toisekseen pitää tietää, miten, kuinka paljon ja millä aikajänteellä hankinta tuottaa taloudellista hyötyä joko kasvaneena myyntinä tai saavutettuina säästöinä.

Lue lisää →

3 syytä panostaa laadulla johtamiseen – miksi luoda laatustrategia?

18.11.2020 | Pinja Blogi

Laatu on monelle valmistavalle yritykselle keino erottua kilpailijoista tai jopa elinehto toiminnan jatkamiselle. Tuotekehityksen ja tuotannon laatu ei kuitenkaan ole koskaan yhden ihmisen asia – laatu läpileikkaa joka ikistä työvaihetta ja prosessia. Laadulla johtaminen ja laadun varmistaminen mielletäänkin usein haastavaksi nimenomaan jaetun vastuun vuoksi, sillä laadun varmistamisen keskiössä ovat aina ihmiset ja prosessit.

Lue lisää →

Halton valitsi tuotannonsuunnitteluun visuaalisen iPESin

09.11.2020 | Uutiset

Halton valitsi tuotannonsuunnitteluun Pinjan iPESin

Huippulaatuisia sisäilmaratkaisuja valmistavan Halton päätti laajentaa yhteistyötä Pinjan kanssa tuotannonohjauksesta tuotannonsuunnitteluun.

Lue lisää →

4+1 tärkeintä asiaa, jotka kannattaa huomioida kiertotalouden materiaalivirtojen hallinnassa

04.11.2020 | Pinja Blogi

Materiaalivirtojen tehokas hallinta on avainasemassa kiertotalousbisneksen kannattavuuden ylläpitämisessä ja parantamisessa. Kiertotalousalan yrityksissä hallinnoidaan usein jopa satoja sisään ja ulos virtaavia materiaalivirtoja useissa eri järjestelmissä, esimerkiksi Exceleissä ja osittain yhä jopa perinteisillä paperisilla dokumenteilla kuten siirtoasiakirjoilla. Tämä tarkoittaa väistämättä sitä, että manuaaliseen työhön, tiedonsiirtoon ja selvittelyyn tuhlaantuu kuukausittain kymmeniä työtunteja ja tuhansia euroja.

Lue lisää →

Onnistu teollisuuden investoinneissa joustavan projektitoimitusmallin avulla

30.10.2020 | Pinja Blogi

Suurien teollisuusinvestointien onnistumisen edellytyksenä on sopivan projektitoimitusmallin valinta. Vaihtoehtoja on aina avaimet käteen -toimituksesta komponenttitoimitukseen tai konsultointipalveluun, eikä yhtä ainoaa ja kaikkialle sopivaa ratkaisua ole olemassa. 

Lue lisää →

Paljon puhetta pilvestä – 3 asiaa, jotka pilvimigraatiossa kannattaa huomioida

27.10.2020 | Pinja Blogi

Järjestelmiä ja palvelimia siirretään nykypäivänä pilveen tasaisen kiihtyvää tahtia. Gartner ennustaakin, että julkisen pilven markkinat kasvavat globaalisti yli kahdenkymmenen prosenttiyksikön vauhtia seuraavan kolmen vuoden ajan.

Lue lisää →